Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht op Koninginnedag

Op Koninginnedag waren negen inspecteurs van Bureau Stadstoezicht op de been om te zorgen voor een rustig verloop van de vrijmarkt in de binnenstad in Hoorn. Daarbij werkten zij nauw samen met de politie en andere disciplines. Dit naar tevredenheid van alle partijen. In de vroege ochtend zijn de marktmeesters, inspecteurs, brandweermedewerkers en de mensen van de drank- en horecacontroles op pad gegaan om te controleren op zaken als veiligheid, ambulante handel en drankverkoop.

Voor het overtreden van de verkoopregels werd een aantal boetes uitgedeeld. In de loop van de dag werd het steeds drukker en hebben de inspecteurs controle uitgevoerd op de standplaatsen en op de veiligheid. Een aantal verkopers kregen van de inspecteurs de opdracht om in te pakken vanwege verkoop van ambulante handel, zoals de verkoop planten, dvds, boeken, elektronica en nieuwe kleding. Eén persoon werd verzocht zijn BBQ in te pakken. Later op de dag is dezelfde verkoper nogmaals verwijderd omdat hij alcohol houdende dranken verkocht.

Halverwege de dag werden de inspecteurs ingeschakeld om een aantal vermiste kinderen te zoeken. Deze zijn later op de dag weer met hun ongeruste ouders herenigd. Bij het NS station had een groep jongens bloemen gestolen bij de bloemenkiosk. De jongens konden worden aangehouden door de politie. De jongens pleegden verzet tijdens deze aanhouding. Vier bikers van Bureau Stadstoezicht assisteerden bij deze aanhouding.
Laatste wijziging van deze pagina: 7 mei 2010 Terug
Omhoog