Fundix breidt haar dienstverlening uit met de Fundix Analist

10/05/2010 17:54

Validas N.V.

Vanaf 10 mei is de Fundix Analist online beschikbaar voor alle beleggers. De Fundix Analist is een beleggingsaanpak die al jaren in beperkte kring beschikbaar was via Validas. Nadat eind vorig jaar Fundix is overgenomen van ING Groep wordt deze aanpak nu via het Fundix platform breed aangeboden.

Met de Fundix Analist wordt een portefeuille gemaakt van beleggingsfondsen die helemaal op maat is gesneden. De selectie vindt plaats aan de hand van meer dan 10 jaar historische rendementen en de samenhang daartussen. Hierdoor krijgt de portefeuille een laag risico met een hoog verwacht rendement. Maandelijks en bij hevige marktbewegingen wordt de selectie automatisch aangepast en bijgehouden. Het resultaat van deze aanpak is prima en inmiddels bewezen, ook tijdens de afgelopen kredietcristijden en in de huidige euro commotie.

De Fundix Analist vormt het sluitstuk van de Fundix filosofie. Het gaat namelijk om de combinatie van rendement en kosten. Dit levert het resultaat voor de beleggers op. Tegenwoordig ligt de nadruk, ook wel terecht, op het kostenaspect. Hierdoor dreigt het totale beeld wel een beetje onder te sneeuwen. Het gaat tenslotte om een goed beleggingsrendement gecombineerd met lage transparante kosten.

Met de introductie van de Fundix Analist is deze aanpak nu beschikbaar voor een breed publiek. Goede bewezen rendementen en veilige gespreide portefeuilles. Aan de kostenkant wordt een vast 'all in' bedrag per maand in rekening gebracht. Onafhankelijk van de grootte van de portefeuille, het aantal transacties, beheersvergoedingen en dergelijke. Eigenlijk een soort abonnement.

Bij de opbouw van vermogen is deze combinatie van essentieel belang. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de werkelijk behaalde netto rendementen van de beleggingsfondsen en de verwachtingen voor de toekomst. Hierbij spelen de kosten natuurlijk een rol, maar het gaat uiteindelijk om het netto resultaat.

Met de Fundix Analist wordt een ander perspectief op de particuliere beleggersmarkt aangeboden. Goede rendementen tegen lage vaste kosten, transparant en makkelijk toegankelijk. Als onafhankelijke partij kan Fundix hierop de nadruk leggen.





http://www.fundix.nl