ChristenUnie


ChristenUnie als enige achter ambitie Fietsersbond

ChristenUnie als enige achter ambitie Fietsersbond

maandag 10 mei 2010 10:10 Volgens het verenigingsmagazine de Vogelvrije Fietser van de Fietsersbond staat de ChristenUnie als enige partij volledig achter de ambitie van de Fietsersbond voor de landelijke verkiezingen.

"De ChristenUnie heeft onze doelstelling van 25 procentgroei van het fietsgebruik in 2020 en een afname van de verkeersdoden met 50 procent 1 op 1 in zijn verkiezingsprogramma overgenomen", aldus Wim Bot van de Fietsersbond.

In de fietsparagraaf van het verkiezingsprogramma stelt de ChristenUnie dat voor het behalen van deze doelen investeringen in fietsvoorzieningen nodig zijn. Zo pleit de partij voor de aanleg van nieuwe fietssnelwegen zodat er een samenhangend netwerk van doorgaande hoofdfietsroutes in het hele land ontstaat. Ernst Cramer: "Fietsvoorzieningen kosten relatief weinig, maar leveren veel op. Om meer forenzen op de fiets te krijgen moet er worden geïnvesteerd in het realiseren van ontbrekende schakels in het fietsnetwerk en het verbeteren van het comfort van fietspaden".

Veel fietsbeleid is lokaal, maar volgens de ChristenUnie ligt er ook een verantwoordelijkheid voor het Rijk. De fietssnelwegen zijn hier een goed voorbeeld van. Maar ook moet er fors worden geïnvesteerd in fietsenstallingen bij stations. Ernst Cramer: "Er moeten 100.000 extra plaatsen worden gerealiseerd voor 2020. Bij veel stations is er nu een groot tekort terwijl we juist meer mensen over willen halen de trein te gebruiken".

Ernst Cramer