Ingezonden persbericht


Route 3e etappe Giro d'Italia gewijzigd

De route van de derde etappe van de Giro d'Italia op 10 mei 2010, van Amsterdam naar Middelburg, is gewijzigd. De gemeenten Den Haag en Rijswijk vallen af. Bij de totstandkoming van de definitieve route heeft het 'kilometeraspect' (de eis van RCS om het totaal aantal kilometers te reduceren) een belangrijke rol gespeeld. Deze kilometers zijn uiteindelijk gevonden op het traject waar relatief veel infrastructurele maatregelen dienden te worden getroffen. Hierdoor is de route verlegd naar het oosten. De gemeente Zoetermeer is nu toegevoegd aan de route.

Doorkomstgemeenten
De nieuwe route is als volgt: Amsterdam, Amstelveen, Haarlemmermeer, Hillegom, Lisse, Teylingen, Oegstgeest, Leiden, Zoeterwoude, Leidschendam - Voorburg, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam, Spijkenisse, Bernisse, Hellevoetsluis, Goedereede, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Veere en Vlissingen. De aangepaste route telt 224 kilometer, keurig binnen het maximum aantal kilometers dat RCS - de organisatie van de Giro - als eis gesteld heeft. De 3e etappe van de Giro d'Italia 2010 gaat de geschiedenis in als de vlakste en diepste etappe ooit.

Singelroute Middelburg
In de gemeente Middelburg is het parcours ook aangepast. In plaats van na de Nieuwe Vlissingsweg af te buigen naar de Poelendaeleweg, gaan de renners nu rechtdoor de Vlissingsesingel op, om via de Langevielesingel, Seissingel, Seisplein, Walensingel, Looiensingel op de Koestraat uit te komen. Hier volgen ze de Kaaienroute naar de finish op de Dam. De volledige kaart is terug te vinden op http://www.giromiddelburg.nl.

Noot voor de redactie;