Dienstenbond CNV

Nieuws

13 april 2010

Jaap Smit kandidaat-voorzitter CNV

Het Algemeen Bestuur van het CNV draagt Jaap Smit voor aan de Algemene Vergadering als kandidaat-voorzitter van het CNV. De Algemene Vergadering neemt op maandag 10 mei a.s. een besluit over zijn verkiezing.

Jaap Smit is algemeen directeur van Slachtofferhulp Nederland. Onder zijn leiding werd Slachtofferhulp een landelijke organisatie die op alle locaties dezelfde kwaliteitsstandaard hanteert. De afgelopen jaren heeft hij Slachtofferhulp Nederland geprofileerd als organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week kan worden ingezet bij rampen en calamiteiten.

Jaap Smit is geboren op 8 maart 1957, is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteiten van Leiden en Utrecht en behaalde daar zijn doctoraalexamen Theologie en Massacommunicatie en PR. Hij werkte negen jaar als predikant in enkele gemeenten en vier jaar als geestelijk verzorger voor de Koninklijke Landmacht in Seedorf. Voor zijn overstap naar Slachtofferhulp was hij werkzaam voor de adviesbureaus KPMG en Andersson Elffers Felix.

Voorzitter van de selectiecommissie Eric de Macker is erg blij met Jaap Smit: "Hij is een krachtige persoonlijkheid die geloofwaardig overkomt en die midden in de samenleving staat." Over de selectieprocedure: "De grote wens om het 100 jarige CNV te vernieuwen en daarmee de Christelijke vakbeweging toekomst te geven deed ons de blik naar buiten richten. We hebben een aantal belangstellenden gesproken en gewogen en er was er een die zich in de gesprekken van meet af aan van de anderen onderscheidde en bij de leden van het AB het vertrouwen wekte de klus aan te kunnen en dat is Jaap Smit."