Ingezonden persbericht


Q-music presenteert: De Draaiende Studio met Ruud de Wild

Amsterdam, 27 april 2010

Vanaf maandag 10 mei wordt Ruud de Wild, samen met Jeroen Kijk in de Vegte, opgesloten is een draaiende studio. Niet zomaar een draaiende studio, maar een studio die is bevestigd in een reuzenrad. Van daaruit zullen de ochtend deejays Ruud & Jeroen radio maken. Ze presenteren er niet alleen de Q-ochtendshow tussen 6 en 9 uur, maar ook nog eens de middagshow tussen 16 en 18 uur.

Het reuzenrad is 32 meter hoog en weegt 185 ton. Naast een radiostudio hangen er 10 gondels in waarin bezoekers een ritje kunnen maken. De radiostudio zelf is amper 7 vierkante meter groot. Ruud en Jeroen maken van daaruit hun programma. Tussendoor en 's avonds verblijven ze in een speciaal gecreëerde woning die zich op 6 meter hoogte bevindt naast de studio.

Ruud de Wild: 'de Draaiende Studio wordt voor Q-music een enorm project, maar wel één die wij als team graag aangaan. Elke dag zullen we in de Draaiende Studio BNers ontvangen en zullen er artiesten optreden. Q-luisteraars kunnen Jeroen en mij uit de Draaiende Studio spelen door vragen goed te beantwoorden en er gaat in ieder geval één luisteraar er vandoor met een heel mooi geldbedrag wanneer we weer aan de grond staan! En laten we hopen dat wij elkaar heel laten gedurende onze tijd in de Draaiende Studio!' .

Vorig jaar zaten de deejays Gijs Staverman en Jeroen van Inkel ruim 10 dagen lang opgesloten in de Vliegende Studio, een radiostudio die 20 meter boven de grond zweefde.

De Draaiende Studio staat op het parkeerterrein van voetbalclub AFC aan de ring A10 bij Amsterdam. Op maandag 10 mei starten Ruud en Jeroen om 6 uur de Q-ochtendshow in de Draaiende Studio. Het rad blijft dan nog even stilstaan. Om 8 uur wordt het rad op een speciale manier aan het draaien gebracht.

Q-music is overal te beluisteren op 100.7 fm, 100.4 fm, de kabel en via <..>www.q-music.nl.


Ingezonden persbericht