Gemeente Vlieland

Werkzaamheden schietrange de Vliehors




Van 10 mei 2010 tot 18 juni zal de firma van den Herik in opdracht van het Ministerie van Defensie werkzaamheden uitvoeren op de schietrange de Vliehors.

Het betreft de opsporing en verwijdering van munitieresten afkomstig van militaire oefeningen. Deze werkzaamheden betreffen het reguliere, jaarlijks terugkerende onderhoud van de schietrange, zoals dat is beschreven in de vigerende milieuvergunning.

Het gaat daarbij in hoofdzaak om oefenmunitie, maar een deel van de munitie kan nog explosieve lading bevatten. De werkzaamheden worden daarom in overeenstemming met de Beoordelingsrichtlijn Opsporing Conventionele Explosieven uitgevoerd door een daartoe gecertificeerd bedrijf met extra beschermd materieel.

Het werk bestaat uit het zeven van de bovenste 20 centimeter van het zand van enkele (voormalige) doelen door middel van een strandreiniger. Daarnaast zal een trommelzeef en een kraan worden gebruikt.

In verband met de veiligheid worden tijdens de werkzaamheden de niet voor het publiek toegankelijke terreindelen afgebakend.

Dienst Vastgoed Defensie Gemeente Vlieland
Directie Noord Postbus 10
Postbus 40184 8899 ZN Vlieland
8004 DD ZWOLLE 0562-452700
038-4572401