Gemeente Heerlen


Opening eerste pocketpark Colijnstraat

Op maandag 10 mei opent wethouder Lex Smeets samen met de omwonenden van de Colijnstraat op feestelijke wijze het eerste pocketpark van Heerlen. Na maanden van intensieve samenwerking tussen bewoners en gemeente, is Meezenbroek een parkje rijker. Om 15.00 uur trapt Lex Smeets letterlijk af en is de nieuwe plek voor ontmoeting officieel geopend.

'Het is alsof het je eigen plein is geworden. We hebben alles zelf mogen kiezen: van de bankjes om op te zitten tot aan de bomen en de speeltoestellen. Dit hebben we samen bereikt', zegt Honorée Kiehlmann, een van de trotse bewoners. Met een kernteam van zo'n 15 bewoners is er samen met gemeente en een kunstenaar maandenlang vergaderd en gesproken. Met als resultaat een groen park met veel zitgelegenheid, een verscheidenheid aan bomen en bloemen, een smulhaag met vers fruit en wel 10 soorten lavendel. Vol trots kunnen ze eindelijk laten zien wat ze samen hebben gemaakt en kan het genieten beginnen.

'De gemeente wil niet alleen méér groen in de stad maar nog belangrijker vind ik dat buurtgenoten echt sámen leven', aldus wethouder Lex Smeets. 'Door de intensieve samenwerking in de Colijnstraat groeten mensen elkaar weer, drinken buren weer koffie met elkaar en houden alle bewoners een oogje in het zeil bij hun pocketpark', aldus wethouder Lex Smeets.

De feestmiddag op 10 mei start om 15.00 uur tot 18.00 uur en staat in het teken van samen eten, spellen voor jong en oud, muziek en een straattekenwedstrijd.




Gemeente Heerlen