PERSBERICHT

Gereglementeerde informatie

ARSEUS KONDIGT DE OVERNAME AAN VAN GALLIPOT IN DE VS

GALLIPOT IS HET PERFECTE PLATFORM OM DE STRATEGIE VAN FAGRON IN DE VS TE LANCEREN

FAGRON IS KLAAR OM HAAR SUCCESVOLLE STRATEGIE WERELDWIJD UIT TE ROLLEN

Waregem (België) / Rotterdam (Nederland)1, 10 mei 2010 ­ Arseus maakt vandaag bekend dat zij een definitieve overeenkomst heeft ondertekend voor de acquisitie van het Amerikaanse Gallipot Inc., een toonaangevende leverancier van farmaceutische grondstoffen voor magistrale bereidingen aan apotheken in de Verenigde Staten. De transactie wordt naar verwachting eind mei afgerond. Gallipot kende de afgelopen jaren een sterke groei en realiseerde in 2009 een omzet van circa US$ 12,5 miljoen (circa 9,8 miljoen) en een EBITDA-marge die in lijn ligt met die van Fagron. Gallipot wordt vanaf 1 april geconsolideerd en zal in 2010 bijdragen aan de winst per aandeel van Arseus.

Ger van Jeveren, CEO van Arseus: "Fagron is in slechts tien jaar gegroeid van een lokale speler tot de Europese marktleider en neemt nu de rol op zich van mondiale consolidator in de snelgroeiende niche markt van magistrale bereidingen. In het afgelopen jaar heeft Fagron haar operationele excellentie verder geoptimaliseerd en de interne organisatie voorbereid op de uitbreiding van haar bewezen en winstgevende strategie naar andere continenten. Wij zijn dan ook zeer verheugd met deze eerste overname buiten Europa. Met de acquisitie van Gallipot krijgt Fagron een sterke ingang in de Verenigde Staten en een ideaal platform voor het uitrollen van haar strategie: het revitaliseren van magistrale bereidingen en profiteren van de snel groeiende vraag naar tailor-made medicatie. Een programma om de schaalvoordelen zoveel mogelijk te benutten en om het bredere productassortiment van Fagron via Gallipot in de Verenigde Staten te introduceren, zal direct van start gaan. Wij zijn bijzonder blij met het vertrouwen dat de voormalige eigenaren van Gallipot, Barbara en Michael Jones, en het senior management hebben uitgesproken ten aanzien van de strategie van Fagron, en met hun toezegging om te blijven meewerken aan de verdere groei van Gallipot."


1 Dit persbericht wordt verstuurd door Arseus NV en Arseus BV. Arseus ­ persbericht ­ 10 mei 2010 - 1/3





Michael Jones, President van Gallipot: "Barbara en ik zijn ervan overtuigd dat Gallipot perfect past bij Fagron; zij zijn toonaangevend in alles wat met magistrale bereidingen te maken heeft en hebben de afgelopen jaren in Europa een imposant track record opgebouwd. Gallipot heeft sinds haar oprichting in 1979 een goede reputatie opgebouwd in de Verenigde Staten in het conditioneren en verkopen van farmaceutische grondstoffen en de verkoop van crèmes, zalven en equipment voor magistrale bereidingen aan apotheken. De acquisitie biedt zowel voor Gallipot als voor Fagron veelbelovende kansen voor de toekomst."

De door de Food and Drug Administration (`FDA') goedgekeurde productiefaciliteiten en laboratoria, en het centrale magazijn van Gallipot zijn gevestigd in St. Paul (Minnesota). Daarnaast heeft Gallipot een vestiging in Scottsdale (Arizona) om de klanten in het westen van de Verenigde Staten een optimale service te kunnen leveren.

Ondanks de wereldwijde economische crisis is de markt voor magistrale bereidingen in de Verenigde Staten de afgelopen jaren sterk gegroeid; een ontwikkeling die zich naar verwachting de komende jaren zal voortzetten. De sterke groei wordt verklaard door de toenemende behoefte aan tailor-made medicatie en de voortdurende ontwikkeling van nieuwe en effectieve toepassingen voor magistrale bereidingen. Het grootste deel van de in de Verenigde Staten voorgeschreven magistrale bereidingen wordt vergoed.

Fagron wil haar marktpositie verder uitbreiden door robuuste organische groei en een gefocuste buy-and-build-strategie. De nadruk zal in Europa komen te liggen op acquisities in de bestaande markten, en in Scandinavië en Centraal- en Oost-Europa. Fagron zal verder zoeken naar acquisitiemogelijkheden buiten Europa om haar positie in de VS en de rest van de wereld te versterken.

Gallipot werd tijdens de transactie vertegenwoordigd door Greene Holcomb & Fisher, LLC. Allen & Overy LLP gaven juridisch advies aan Arseus en Gallipot werd geadviseerd door Faegre & Benson.

CONFERENCE CALL
Ger van Jeveren (CEO) en Jan Peeters (CFO) zullen de acquisitie van Gallipot vandaag nader toelichten in een conference call. De conference call start om 09:30 uur CET. Vanaf 15 minuten voor aanvang kunt u inbellen op +31 10 713 72 95 (Nederland) of +32 2 404 03 34 (België).

Dit is een vertaling van het Engelse persbericht; het Engelse persbericht is leidend.