Ingezonden persbericht


Persbericht

Arrow maakt van 100.000 telefoons 100.000 digitale radio's!

Den Haag, 10 mei 2010

Eind 2009 hebben Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en Arrow-Caz de ontwikkeling 'Arrow 2.0' ingezet. Met de introductie van drie nieuwe web-sites en een mobiele player op vier mobiele platforms verloopt deze ontwikkeling zeer succesvol.
De Arrow-zenders zijn hiermee koploper bij de ontwikkeling van de mobiele radiobeluistering.

Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en Arrow-Caz zijn de eerste Nederlandse radiozenders die op vier mobiele platforms beschikbaar zijn, tw: iPhone, Androïd, Nokia en Blackberry. Van de mobiele Arrow applicaties zijn er in korte tijd 110.000 downloads geweest. Dit betekent dat met de Arrow-applicatie 110.000 mobiele telefoons geschikt zijn als digitale radio. Hiermee kunnen de Arrow-zenders ook weer in de auto worden beluisterd. Ongeveer de helft van het aantal downloads is gedaan voor de Nokia-telefoons.

Ook via het web worden de Arrow-zenders flink beluisterd. Zo'n 350.000 mensen schakelen per maand één van de Arrow-zenders in, in totaal meer dan 1,5 miljoen keer. Het marktaandeel dat Arrow via internetradiobeluistering heeft, bedraagt circa 4,5%. Met name de doelgroep middelbaar-hoger opgeleid luistert naar de Arrow-zenders.

Ad Ossendrijver, founder van de Arrow-zenders, is erg enthousiast over deze cijfers: "De door ons ingeslagen weg om onafhankelijk te kunnen opereren van etherfrequenties lijkt te slagen. Steeds vaker wordt via de PC en de moderne internetradio's naar de radio geluisterd. De Arrow-zenders hebben een duidelijke toegevoegde waarde op hetgeen via de analoge FM wordt uitgezonden. Het leuke aan de Arrow Mobiele Player is dat de Arrow-zenders nu gewoon overal 'hand-held' ontvangen kunnen worden, ook onderweg".

Arrow radio ook met video, NRC nieuws en ANWB verkeersinformatie De Arrow Mobiele Player maakt het mogelijk om de radio-uitzendingen uit te breiden met informatie over de muziek, maar ook is het mogelijk door middel van de action-button een video-filmpje op te vragen. Dit gebeurt razendsnel. Ook voor adverteerders biedt dit veel nieuwe mogelijkheden. De Arrow Player geeft ook informatie over het verkeer. Dit wordt verzorgd door de ANWB. Het actuele nieuws wordt verzorgd door het NRC.

Arrow Classic Rock zendt al 12,5 jaar uit en is de enige (classic) rock zender van Nederland. Arrow Classic Rock is dagelijks te beluisteren op alle Nederlandse kabelnetten, Digitenne, CanalDigitaal, internet en mobiel. Arrow Classic Rock bereikt ca 1,5 miljoen verschillende luisteraars met een mix van classic rock en the best of modern rock.

Arrow Jazz FM is al sinds 2004 hét Jazz-station van Nederland en is dagelijks te beluisteren op alle Nederlandse kabelnetten, via internet en mobiel. Arrow Jazz FM bereikt ca 600.000 verschillende jazzliefhebbers in Nederland.

Arrow-Caz is het no-nonsense Hitradiostation van Nederland. Non stop de beste hits via het internet en mobiel! Arrow-Caz bereikt per maand meer dan 200.000 verschillende luisteraars en staat daarmee in de top 10 van Nederland FM.




Ingezonden persbericht