Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MOOIRIVIER OPENT BRASSERIE & LOUNGETERRAS
WELKOM AAN DE OEVER VAN OVERIJSSEL

Dalfsen, 10 mei 2010 - Volop genieten van het Overijsselse land, dat kan zowel binnen als buiten bij hotel Mooirivier. Met de opening van trendy brasserie Aan de Oever en het ruime terras, letterlijk aan de oever, krijgt streekgebonden een geheel nieuwe betekenis. Werkelijk alles heeft een link met het omringende landschap: het uitzicht over de Vecht, de kaart vol eerlijke streekproducten en de loungebanken van duurzaam Nobelwood van een houtverwerker uit Dalfsen. De brasserie is met haar 30 couverts intiem opgezet, het terras biedt ruimte aan nog eens 60 personen en is dankzij de aanlegsteiger voor de deur ook per boot bereikbaar. Of je nu via land of over het water aanschuift, het is altijd heerlijk dineren, borrelen en loungen bij Aan de Oever!

Alleen natuur
Geen verkeerslichten, geen elektriciteitsmasten, geen snelwegen - op het terras en in de brasserie zie en hoor je alleen de natuur. Binnenhuisarchitect Eric Voerknecht ontwierp de loungebanken en stoelen aan het water speciaal voor Mooirivier. Uitgangspunt is zijn voorliefde voor mooie, duurzame spullen en de omgeving waar zijn ontwerpen worden gebruikt. Zo maakte hij de terrasmeubels van Nobelwood van houtverwerkingsbedrijf Foreco uit Dalfsen, dat hiermee de Europese innovatieprijs in de wacht sleepte. Ook de andere ruimtes van het hotel werden door Voerknecht ingericht. Het resultaat is een natuurlijke sfeer met warme tinten en een combinatie van klassieke en trendy elementen.

Vechtdalrund en Sallandse asperges
In de keuken van brasserie Aan de Oever wordt bij voorkeur gewerkt met producten van echt Overijsselse kwekers en boeren uit de buurt. Zo graast het Vechtdalrund aan de omliggende rivieroevers, worden de aardbeien geleverd door een fruitteler om de hoek en de asperges gestoken op het Sallandse land van de buurman. Al deze mooie en eerlijke streekproducten worden door de chef gebruikt in zijn Frans georiënteerde lunch- en dinergerechten. De kaart is seizoensgebonden en biedt daardoor altijd het beste en lekkerste van wat op dat moment op de landerijen groeit en bloeit. Bij al dat heerlijks biedt de brasserie een compacte wijnkaart, waarvan meerdere wijnen per glas worden geserveerd. Gastronomisch genieten aan de Vecht, aan een tafeltje binnen of op een lekkere loungeplek buiten.

Overijssel op haar mooist
"Onze nieuwe brasserie is zowel qua ligging als qua menu een bijzondere aanvulling op gastronomisch Zwolle en omgeving. Het terras aan de Vecht - je zit met je voeten praktisch in het water - is ruim en relaxed, maar wel zo opgezet dat iedereen kan genieten van rust en privacy. Ook binnen zit je goed, de sfeervolle, mooi gestylde ruimte is door de natuurlijke elementen als het ware een verlengstuk van wat er buiten te zien is. En dat Overijssels landschap proef je ook terug in onze heerlijke seizoensgerechten, gemaakt met producten die hier op het land groeien. Alles bij elkaar een stukje Overijssel op haar mooist!" aldus Francis Hoekendijk, eigenaar van Mooirivier.

Mooirivier
Mooirivier is een sfeervol hotel, midden in de Overijsselse natuur. Het ligt in Dalfsen, in de buurt van historische Hanzestad Zwolle. Uitstekende hotelfaciliteiten worden gecombineerd met een prachtig privéterrein van zes hectare direct aan de rivier de Vecht. Mooirivier is een bijzondere bestemming voor de hele familie of een romantisch weekendje weg. In de weekenden en tijdens vakanties zijn de 175 comfortabele hotelkamers de perfecte uitvalbasis voor het ontdekken van het populaire Overijsselse Vechtdal. De omgeving rond Mooirivier biedt ook volop keus: van een bezoek aan het bruisende Zwolle tot heerlijk wandelen of fietsen in de natuur. Zie voor meer informatie www.mooirivier.nl