Gemeente Tilburg

Nummer
2010169BW
Datum
10 mei 2010

TSK Laboratory Europe BV vestigt zich in Tilburg

TSK Laboratory Europe BV, een Japans bedrijf gespecialiseerd in de productie van medische naalden, opent een vestiging op bedrijventerrein Loven. TSK Laboratory houdt zich bezig met productaanbod voor de interventionele radiologie (niet-operatieve procedures) en plastische chirurgie. Het gaat hier voornamelijk om naalden voor borst en prostaatbiopsie, beenmergbiopsie en zeer fijne naaldjes voor botox en filler injecties. TKS Laboratory Europe BV concentreert zich op de distributie in de Europese markt en het verder uitbreiden van de Europese verkooporganisatie. Het bedrijf is aangetrokken door de gezamenlijke inspanning van de gemeente Tilburg, BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij). NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en NDL (Nederland Distributieland).
Volgens wethouder Erik de Ridder van Economische Zaken laat de komst van TSK Laboratory Europe BV zien dat de gezondheids- en welzijnzorgsector steeds belangrijker wordt voor de Tilburgse economie. "Sinds 2004 is de gezondheids- en welzijnzorgsector de grootste werkgelegenheidsverschaffer in de Tilburgse economie en in 2009 kwamen er, in tijden van economische crisis, nog eens 650 banen bij. De zorgsector blijft groeien." Rhenus Logistics
De belangrijkste reden voor TSK Laborotary Europe BV om zich in Nederland te vestigen is het uitgebreide logistiek aanbod en het feit dat bijna 90% van alle Nederlanders een tweede taal spreek. De heer Doris de Beer is Managing Director van TSK Laboratory Europe BV en komt oorspronkelijk uit Tilburg. De Beer heeft meer dan tien jaar in Amerika gewoond en zich voornamelijk beziggehouden met het internationaal uitbreiden van medische bedrijven. "Nederland is actief bezig om internationale bedrijven aan te trekken en heeft zeer veel te bieden voor buitenlandse bedrijven," zegt De Beer. "Veel buitenlandse bedrijven denken vaak aan Amsterdam en Rotterdam als ze aan Nederland denken, maar onze logistieke partner Rhenus Logistics biedt een uitstekend alternatief voor ons in Brabant."
Expat Center
Tilburg heeft met Sony, FujiFilm, Hermex, MOL Logistics, NSK, en Iris Ohyama meerdere Japanse bedrijven binnen de gemeentegrenzen en sinds 1990 is er een Japanse school gevestigd. Verder is op 25 februari 2010 het Expat Center Brabant geopend. Met het Expat Center, met vestigingen in Tilburg en Eindhoven, wordt de immigratie en integratie vanuit het buitenland makkelijker gemaakt.

Japan
De medische naalden worden geproduceerd in Japan door TSK Laboratory Japan. Dit bedrijf heeft verschillende fabrieken en scholen en is uitgegroeid tot de grootste werkgever in Tochigi, een provincie ter noorden van Tokyo. De eerste buitenlandse vestiging is in 1989 geopend in Canada.
Dit persbericht beschrijft activiteiten in Tilburg op initiatief van externe partijen.



Gemeente Tilburg