Ingezonden persbericht


80.000 kilo kleding voor de allerarmsten

Derde Dorcas Kledingactie groot succes

ANDIJK - De derde Dorcas Kledingactie heeft ten minste 80.000 kilo kleding opgeleverd. Dat is 15.000 kilo kleding meer dan vorig jaar. Op meer dan honderd locaties in het land zamelden vrijwilligers van hulporganisatie Dorcas kleding in voor de allerarmsten. Doel van de actie is om de inzameling van tweedehands kleding nog een extra impuls te geven. Dit blijft dringend nodig, want door de economische crisis wordt de vraag naar goede gebruikte kleding vanuit de projectlanden alleen maar groter.

Dorcas zamelt via circa 150 depots door het hele jaar heen kleding en andere hulpgoederen in. De helft van alle door Dorcas ingezamelde kleding wordt gesorteerd verstuurd naar de hulpprojecten van Dorcas, zoals de noodhulpprojecten en de sponsorprojecten van kinderen, gezinnen en ouderen. De ongesorteerde kleding wordt verkocht aan ReShare van het Leger des Heils, waarmee Dorcas een overeenkomst heeft. De opbrengst wordt dan gebruikt voor de kosten van transport en distributie. Dit is noodzakelijk om het transport van de gesorteerde kleding te kunnen financieren.

Ontvangers
Jaarlijks gaat er zo'n 800.000 kilo gesorteerde Dorcas-kleding naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit zijn mensen die zelf onvoldoende geld hebben om kleding in de winkel te kopen. De hulp gaat naar oude mensen die onmogelijk van hun pensioentje rond kunnen komen, gehandicapten, chronisch zieken, de kwetsbaren in de samenleving. Vorig jaar zijn er ruim 150 transporten met hulpgoederen verzonden naar onder meer Roemenië, Moldavië, Oekraïne, Wit-Rusland, Armenië, Albanië, Lesotho, Kenia en Mozambique.

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Naast de Dorcas Voedselactie en de Dorcas Rugzakactie die jaarlijks worden gehouden, is dit de derde landelijke inzamelingsactie van de hulporganisatie. Meer informatie: www.dorcas.nl.

EINDE PERSBERICHT