International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam

PERSBERICHT 10 mei 2010

Janneke Staarink zakelijk directeur International Film Festival Rotterdam

Directie en bestuur van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Janneke Staarink per 13 juli 2010 benoemd tot zakelijk directeur. Staarink (35), voorheen algemeen directeur van het Oerol Festival, volgt in deze functie Patrick van Mil op die onlangs is gestart als zakelijk directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Naast algemeen en artistiek directeur Rutger Wolfson neemt Janneke Staarink de dagelijkse leiding van het IFFR op zich. De zakelijk directeur is onder meer verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en interne organisatie, het financiële beleid, marketing en de subsidie-, fondsen- en sponsorwerving.

Rutger Wolfson over de benoeming van Janneke Staarink: "Ik ben zeer gelukkig dat we ons team kunnen versterken met Janneke Staarink. Ze is buitengewoon getalenteerd en brengt veel ervaring mee in festival- en evenementenmanagement. Ik verwacht dat zij een belangrijke bijdrage zal leveren aan het verder versterken van het IFFR als unieke, creatieve organisatie, als een van de invloedrijkste internationale festivals voor kunstzinnige film en als een van de grootste meerdaagse publieksmanifestaties van Nederland"

Janneke Staarink over haar aanstelling als zakelijk directeur van het IFFR: "Ik zie het als een geweldige uitdaging me als directeur in te mogen zetten voor festival van wereldniveau. Deze kans kon ik niet aan me voorbij laten gaan."

Na voltooiing van haar studies Facilitaire Dienstverlening aan de Hogeschool van Groningen en Culturele Bedrijfsvoering aan de Hogeschool voor de Kunsten in Antwerpen werkt Janneke Staarink vanaf 1998 bij IdtV in Diemen achtereenvolgens als productieassistent ID Cultuur, producr IdtV Arts & Events en productieleider IdtV Events & Promotions. Vanaf 2003 tot 2006 is ze als uitvoerend producent van IdtV Events & Promotions verantwoordelijk voor, onder meer, het financieel beheer van alle producties, het genereren van externe financiering door fonds- en sponsorwerving, het personeelsbeleid en het realiseren van producties binnen de doelstellingen van de klanten. Tijdens haar aanstelling als uitvoerend producent gaat het daarbij om eigen initiatieven van IdtV, om commerciële opdrachten en om publieks- en televisie-evenementen als de Uitmarkt in Amsterdam, het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam en de viering van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix in de Ridderzaal in Den Haag. Sinds 2006 is Staarink werkzaam bij het Oerol Festival op Terschelling; de eerste anderhalf jaar als zakelijk directeur en, vanaf 2007, als algemeen directeur. Tijdens haar directeurschap van Oerol realiseert Staarink, onder meer, een organisatorische herstructurering, nieuw recette- en ticketingsystemen, de acceptatie in de Cultuurnota 2009-2012, de start van de samenwerking met het Noordelijk Film Festival en het aantrekken van nieuwe sponsoren en mediapartners. De afgelopen maanden was zij werkzaam bij Xsaga in Amsterdam. Janneke Staarink is geboren in 1974 en woonachtig in Haarlem.

(einde persbericht)

Noot voor redacties


Noot aan de redactie,