Ingezonden persbericht


JACKPOT STAATSLOTERIJ BEREIKT RECORDHOOGTE VAN 27,5 MILJOEN BELASTINGVRIJ

Den Haag, 10 mei 2010 - De Jackpot van de Staatsloterij is tijdens de trekking van vandaag niet gevallen en groeit hierdoor naar een recordhoogte van 27,5 miljoen belastingvrij voor de trekking van 10 juni 2010. Door deze hoogste stand zal de Jackpot tijdens de komende trekking zeker vallen, op een heel lot of een 1/5 lot.

Woordvoerder David Selier legt uit: "Wanneer onze Jackpot de recordhoogte van ?27,5 miljoen bereikt, of wanneer de Jackpot zes trekkingen achter elkaar niet is gevallen, dan moet de Jackpot tijdens de eerstvolgende trekking zeker vallen. Dit is bepaald door het Ministerie van Justitie en staat in onze vergunning".

Een heel Staatslot of 1/5 Staatslot

Op 10 juni valt de Jackpot zeker. Heeft de eigenaar van het winnende Staatslot een heel Staatslot inclusief Jackpot gekocht van ? 15,- dan ontvangt deze het totale Jackpotbedrag van ?27,5 miljoen belastingvrij. Indien de bezitter van het winnende lotnummer een 1/5 Staatslot heeft gekocht, dan wint deze 1/5 deel van het Jackpotbedrag. Het gaat dan om een bedrag van ?5,5 miljoen belastingvrij. Het resterende bedrag schuift dan door naar de trekking van 10 juli.

Trekking 10 juni

De trekking van 10 juni staat geheel in het teken van Oranje. Tijdens deze trekking maakt men naast de Jackpot kans op 11 hoofdprijzen van een half miljoen.

-EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht