Books 4 Life, Nederlandse goede doelen initiatief, nu internationaal


Utrecht, 20100510 -- Books 4 Life, de tweedehands boekwinkel voor het goede doel, werd 5 jaar geleden opgericht door 2 studenten van de Universiteit van Tilburg. Inmiddels is in Tilburg meer dan ¤35.000,- opgebracht voor het goede doel. Na het enorme succes van deze winkel werden inwoners van andere Nederlandse steden ook bevangen door het Books 4 Life enthousiasme. Gedurende het afgelopen jaar is Books 4 Life al flink gegroeid, van één winkel naar zes. De opening van elke nieuwe winkel is natuurlijk een mijlpaal, maar de zevende winkel is extra bijzonder: Books 4 Life is gelanceerd buiten de landsgrenzen, in Oostenrijk!

Books 4 Life winkels zijn momenteel in Nederland te vinden in Tilburg, Eindhoven, Maastricht, Utrecht, Groningen en Amsterdam. Daar kan men terecht om boeken te doneren, te kopen of actief te worden te worden bij de organisatie. Door het werken met enkel vrijwilligers in een ruimte die door een partnerorganisatie - een universiteit, JoHo center, openbare bibliotheek - beschikbaar wordt gesteld, worden de kosten laag gehouden. Zo kan ten minste 90% van de opbrengsten naar goede doelen gaan, te weten Amnesty International, Oxfam Novib en een aantal kleinschalige projecten die door de vrijwilligers zelf worden aangedragen. Om het bereik van Books 4 Life uit te breiden en de opbrengst voor het goede doel verder te vergroten worden er ook steeds meer boeken online geplaats en wordt er vaak deelgenomen aan boekenmartketn - handig voor diegene die niet bij één van de vaste winkels in de buurt woont.

In Oostenrijk, hebben studenten van de "Circle of Excellence" van de Universiteit Graz zojuist de opening van hun eigen winkel groots gevierd. Ze deden dit samen met de directeur van de universiteitsbibliotheek (waar de winkel gevestigd is), vertegenwoordigers van de twee permanente begunstigden (Amnesty Oostenrijk en Volkshilfe) en de vele vrijwilligers en fans die zich nu al verenigd hebben om Books 4 Life ook in Oostenrijk te steunen.





Ingezonden persbericht