Nieuw internetportaal brengt overheidsaanbestedingen dichterbij


Tenderguide biedt praktische ondersteuning voor MKB

VENLO, 20100510 -- Het nieuwe internetportaal TenderGuide biedt het MKB houvast bij procedures rondom aanbestedingen en inschrijvingsdocumenten. Veel bedrijven zien op tegen de vaak omslachtige procedures rondom aanbestedingen. Die voorbereidingstijd kan nu aanzienlijk worden teruggebracht. TenderGuide toont het laatste nieuws en gaat veel verder dan de bestaande signalering van aanbestedingen. Ondernemers krijgen duidelijk zicht op de lopende inschrijvingen, projecten, afgeronde opdrachten en referenties. Aanbestedingen op trefwoord of branche worden per email ontvangen. De projectmanagement functie is ook voor de acquisitie onmisbaar, aangezien de site een duidelijk beeld geeft van aflopende contracten.

Een nieuwe kans, zeker nu het kabinet wil bevorderen dat MKB'ers sneller in aanmerking komen voor aanbestedingen. De overheid is, ook regionaal, een betrouwbare doelgroep. Binnen het MKB is er echter meestal onvoldoende kennis van procedures rondom aanbestedingen voor de overheid, dan wel geen tijd voor gedegen research. Het gebrek aan vertrouwen dat de eigen onderneming kansrijk kan zijn, speelt ook een grote rol. Hierdoor gaan vele aantrekkelijke opdrachten aan de bedrijven voorbij.

Het toegankelijker maken van (Europese) aanbestedingen voor MKB bedrijven inspireerde de initiatiefnemers Ruud Dusseldorp en Gerrie Kepser. Het resultaat is een internetportaal dat gebruiksvriendelijk, actueel en compleet is. Volledig afgestemd op deze doelgroep, maatwerk dus.
Voor juridische actualiteiten en ondersteuning wordt samengewerkt met Mr. Suzanne Brackmann. Brackmann Aanbestedingsspecialist verzorgt onder andere een periodieke column.
www.tenderguide.nl
TenderGuide in het kort:
- Gebruiksvriendelijke zoekfuncties voor aanbestedingen binnen alle branches;
- Alle relevante informatie en documenten beheren binnen het eigen gebruikersaccount;
- Standaard verklaringen en bewijsstukken uploaden en automatische reminders;
- Overzichtelijk alle lopende aanbestedingen, projecten, afgeronde opdrachten en referenties;
- Alle openstaande taken per aanbesteding of project;
- Geautomatiseerde herinneringen van taken of de taken van collega's;
- Voorgaande aanbestedingen en gunningen per branche eenvoudig te raadplegen.

Achtergrond initiatiefnemers
Ruud Dusseldorp (48) directeur van Dusseldorp Consultancy BV te Epe en Gerrie Kepser (28) directeur van Kepser Project- & Adviesbureau hebben gezamenlijk het initiatief genomen om aanbestedingen dichterbij het MKB te brengen. Beide organisaties zijn jarenlang actief met het ondersteunen en begeleiden van inschrijvers op (Europese) aanbestedingen.