Gemeente Middelburg

Giro: Middelburg in Italiaanse sferen

Op maandag 10 mei finisht de derde etappe van de Giro dâItalia in het historische centrum van Middelburg (Nederland). De renners gaan van start in Amsterdam en doorkruisen in totaal 25 gemeenten. De etappe is 224 kilometer lang. Deze etappe gaat de geschiedenis in als de langste en diepste etappe ooit.

De renners finishen rond 16.30 uur op het Damplein. Kom maandag te voet of op de fiets naar het centrum. In de stad zijn volop fietsparkeerplaatsen ingericht. Zet uw fiets niet op de Markt. De finishdag wordt namelijk afgesloten met een groots Giro-concert met optredens van Racoon, Bettie Serveert en de Ligabue tributeband. Die laatste vervangt de Eros Ramazotti tributeband.

Feestweek

Middelburg verkeert deze week in Italiaanse sferen. Venetiaanse gondels, een operazangeres, een nagebootst scalatheater, diverse straattheateracts, muzikale verrassingen en culinaire hoogstandjes warmen het publiek op voor de komst van de Giro dâItalia. Op zaterdag 8 mei kunnen wielerliefhebbers een deel van het parcours fietsen tijdens de Giro toertocht. Kijk voor meer informatie over het programma op www.giromiddelburg.nl.

Eerbetoon Fausto Coppi

De Ronde van Italië staat dit jaar stil bij het vijftigste sterfjaar van Fausto Coppi, de Italiaanse wielerlegende. Ook in Middelburg wordt een eerbetoon gebracht aan Coppi. Op de Markt zal gedurende 7, 8 en 9 mei een enorm sculptuur van Coppi verrijzen. Het bijzondere van dit sculptuur is dat het volledig van pasta gemaakt wordt. Studenten van de Hogeschool Zeeland hopen hiermee in het Guinness Book of Records te komen.

Maatregelen

Om de komst van de Giro d'Italia op 10 mei voor renners, toeschouwers en bewoners goed en veilig te laten verlopen, moet er op en langs de route een aantal maatregelen worden getroffen.

De renners komen vanuit Vlissingen en rijden over de Nieuwe Vlissingseweg, via de Vlissingsesingel, Langevielesingel, Seissingel, Seisplein, tangent (Walen- en Looierssingel), Het Groene Woud, de Nieuwe Haven en de kaaienroute naar de eindstreep op de Dam.

De meeste straten in de binnenstad zijn die dag moeilijk bereikbaar, er zijn ook een paar straten die gedurende een gedeelte van de dag volledig geblokkeerd zijn. Het gaat om de straten: Bellinkplein; Bellinkstraat; Brakstraat (tussen Dam en Singelstraat); Dam Noordzijde; Dam Zuidzijde; Damplein; Dwarskaai; Gortstraat; Gravenstraat; Groenmarkt; Hagepreekgang; Herenstraat; Kerspel; Klein Vlaanderen (tussen Volderijlaagte en Seisplein); Koorkerkhof; Koorkerkstraat; Kuiperspoort; Nieuwe Wal; Nieuwstraat; Rotterdamsekaai (tussen Brakstraat en Nederstraat); Schuitvlotstraat (tussen Dam en Singelstraat); Segeerstraat; Seissingel ( tussen Sandberglaan en Seisplein); Seisstraat (tussen Seisdam en Seisplein); Sint Jansstraat; Sint Pieterstraat (tussen Dam en Hof van St. Pieter); Sint Barbaragang; Varkensmarkt; Vismarkt; Walgang; Walplein; Zusterplein en de Zusterstraat.

Meer informatie

Waar kan ik mijn auto het beste kwijt op 10 mei? Hoe wordt het verkeer omgeleid en hoe laat worden de renners in Middelburg verwacht? Allemaal vragen die worden beantwoord op www.giromiddelburg.nl. Op deze site vindt u, naast informatie over de Giro dâItalia in Middelburg en de festiviteiten er omheen, ook een lijst met veelgstelde vragen, ofwel FAQâs. Kijk voor bewonersmaatregelen ook op de gemeentelijke website.

Â

Â

Â

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl