Ingezonden persbericht



Onderzoek van start: wat wordt de Meest Gastvrije Stad van Nederland 2010?

Warmond, 10 mei 2010 - Het onderzoek naar de Meest Gastvrije Stad van Nederland gaat weer van start. In het onderzoek, uitgevoerd door Van Spronsen & Partners horeca-advies en VVV Nederland, worden Nederlandse steden beoordeeld op vier categorieën: 'Vriendelijkheid & Veiligheid', 'Horeca & Vrije Tijd', 'Informatie & Bereikbaarheid' en ' Stad en Architectuur'.

Haarlem
Vorig jaar ging de titel Meest Gastvrije stad van Nederland naar Haarlem. Het leverde de stad het 'Warm Welkom' voor de Olympische sporters op. Esther Brasser, directeur Citymarketing/ VVV Haarlem: "Dit is absoluut een uitloop geweest van de titel Meest Gastvrije Stad 2009. Het is een grootse campagne geweest in samenwerking met NOC-NSF en heeft Haarlem als stad een mediawaarde opgeleverd van 2,3 miljoen euro"

Gastvrijheidsbeleving
'Gastvrijheid in steden en citymarketing krijgen steeds meer aandacht. Gastvrij Den Haag, I Amsterdam en Gastvrij Nijmegen, allemaal voorbeelden van initiatieven vanuit gemeenten voor een gastvrije stad. Wat gastvrijheid is? Uit het onderzoek van vorig jaar is gebleken dat naast vriendelijkheid en de aanwezigheid van horeca en winkels, factoren als groenvoorziening, parkeergelegenheid en veiligheid bijdragen aan een gastvrij verblijf in een stad,' aldus Lennert Rietveld, senior-adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies en verantwoordelijk voor het onderzoek.

De uitreiking van Meest Gastvrije Stad van Nederland 2010 vindt plaats op 14 oktober 2010.