Ingezonden persbericht


Naamswijziging Navigon navigatiesystemen voor de juiste weg naar het perfecte navigatiesysteem

Amsterdam, 10 mei 2010 - NAVIGON gaat het kiezen van het juiste navigatiesysteem makkelijker maken voor consumenten. Door middel van nieuwe productnamen krijgt de consument een duidelijk overzicht van welk navigatiesysteem aansluit bij zijn of haar behoeften. Met deze wijziging wil Navigon de koopbeslissing sneller en gemakkelijker maken.

NAVIGON Naming final-8
De nieuwe namen verdeelt het productportfolio in drie segmenten, "Easy", "Plus" en "Premium". Deze namen staan voor het ontwerp, de hardware en de eigenschappen van het navigatiesysteem. Daarnaast bevat de naam een tweecijferige code: 20, 40 of 70 en geeft aan of het systeem klein (3,5 inch), middelgroot (4,3 inch) of groot (5,0) is. De volledige productnaam bestaat vanaf nu uit een cijfercode en een modelnaam, bijvoorbeeld "70 Plus" en "70 Premium". NAVIGON komt nu als eerste navigatieleverancier met productnamen vanuit het oogpunt van de consument en begeleidt hen daarmee naar het juiste navigatiesysteem.

Easy, Plus en Premium
De kern van de naamswijziging is de verdeling van de modellen in 'Easy', 'Plus' en 'Premium' segmenten. De 'Easy' categorie is vooral gericht op bestuurders die prioriteit geven aan het standaard navigeren van A naar B. Ze bieden alle belangrijke en nodige basisfuncties voor een betrouwbare routeplanning zoals TMC, snelheidsassistent, Reality View Pro en voetgangersnavigatie. De 'Plus' modellen zorgen voor navigatie op hoog niveau, speciaal voor bestuurders die comfort belangrijk vinden. In vergelijking met de 'Easy' categorie beschikken deze systemen over uitgebreidere functies en hardware. Naast de standaard functies hebben de Plus modellen gesproken-TMC, Text-to-Speech, 80% korting op Navigon FreshMaps en een aantal nieuwe innovatieve features. De 'Premium' modellen zijn zowel een lust voor het oog als hightech en hierdoor geschikt voor technologieliefhebbers en bestuurders die dagelijks gebruik maken van hun navigatiesysteem. Deze navigatiesystemen bieden extra functionaliteiten zoals een Bluetooth handsfree kit, professionele spraakcontrole en 3D navigeren.

Incidentele bestuurder of frequente navigator?
"Bij alles wat we doen is ons doel om het dagelijks leven van bestuurders makkelijker te maken. Dit begint met het kiezen van het juiste navigatiesysteem, aangezien niet elk systeem voldoet aan de behoeften van elk type gebruiker," zegt Sven Klenner, marketing directeur en tevens verantwoordelijk voor de naamswijziging. "Sommige bestuurders gebruiken incidenteel een navigatiesysteem voor privégelegenheden. Anderen reizen veel voor het werk en navigeren efficiënter met behulp van gebruiksvriendelijke systemen en slimme functies." NAVIGON heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe namen rekening gehouden met de wensen van de consument. "Feedback van retailers heeft ons geholpen om dit te doen." De naamswijziging biedt gebruikers niet alleen eenvoudige oriëntatie, maar zorgt tevens voor een beter advies van commerciële medewerkers. "Daarnaast hebben we een eenvoudige handleiding ontwikkeld voor de naamswijziging waarmee consumenten met geholpen worden om de snel de juiste keuze te maken uit het uiteenlopende assortiment," aldus Klenner. De nieuwe benaming wordt tegelijkertijd met de lancering van nieuwe producten gelanceerd medio juni. Daarnaast blijven de onlangs geïntroduceerde Navigon 2510 Explorer, de Navigon 8410, en de Navigon 8450 Live leverbaar en houden hun originele productnaam.

###

Over NAVIGON:
Het internationale Navigon AG, met een Duitse achtergrond, is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.navigon.com

Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: http://www.navigon.com/twitter Flickr: http://www.navigon.com/flickr YouTube: http://www.navigon.com/youtube Facebook: http://www.navigon.com/facebook