Ingezonden persbericht



West Side Blazers Story 1950-1960

Openlucht concert op Pancratiusplein

De meest bekende musicalmuziek uit de jaren '50 zal op zaterdag 29 mei tussen 19 en 21 uur weerklinken op het Pancratiusplein in Heerlen. Daar vindt namelijk in het kader van 100 Jaar Muziekschool Heerlen een spectaculair openlucht concert plaats als cadeau van de jarige muziekschool voor de inwoners van Heerlen. Het concert is daarom ook gratis.

Leerlingen, oud-leerlingen en docenten van de muziekschool presenteren onder inspirerende leiding van de chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel, Pierre Kuijpers, muziekwerken uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Het meest bekende werk is ongetwijfeld de in 1956 door Leonard Bernstein gecomponeerde West Side Story. Dat werk zal in de uitvoering extra cachet krijgen door de medewerking van de afdelingen zang en dans van de muziekschool. Maar ook spectaculaire bewerkingen van bekende werken van Frank Sinatra en Henri Mancini staan op het programma. Het concert begint om 20.00 uur.
Daaraan voorafgaand zal het aspirantenorkest van de muziekschool met overwegend leerlingen van het A en B niveau eveneens werken uit de jaren 50 en 60 uitvoeren. Dit orkest staat onder leiding van Alex Loicano, die speciaal voor deze gelegenheid de arrangementen van de muziekwerken maakt.

SCHUNCK*
Bongerd 18, Heerlen
T 045-5772200