Ingezonden persbericht


Meppel, 10 mei 2010
Links
Stichting Downsyndroom
Persbericht 014

Regina Lamberts directeur SDS

Het bestuur van de Stichting Downsyndroom (SDS) heeft Regina Lamberts benoemd tot directeur. Zij treedt per 17 mei aanstaande in dienst op basis van een 0.6 fte arbeidsovereenkomst. Zij zal werken vanuit het SDS-kantoor in Meppel.

Regina Lamberts (44) was de afgelopen zes jaar directeur van het Weer Samen Naar School samenwerkingsverband in de regio Westland. Daarvoor werkte zij onder meer als gedragsdeskundige bij De Compaan, een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Lamberts studeerde psychologie en heeft ook ruime ervaring met het begeleiden van mensen met Downsyndroom.

De SDS is een kleine maar ambitieuze stichting, die in 1988 is opgericht met het doel al datgene te bevorderen wat kan bijdragen aan de ontplooiing en ontwikkeling van mensen met Downsyndroom. In de afgelopen 21 jaar zijn er talrijke initiatieven genomen en is er veel vooruitgang geboekt op het vlak van onder andere de medische behandeling, het onderwijs en het stimuleren van de ontwikkeling. Een belangrijke 'rode draad' was, en is, daarbij het verbeteren van de beeldvorming omtrent Downsyndroom.

De agenda voor de komende jaren is gericht op een verdere verbetering van de kwaliteit van bestaan van de doelgroep, tegen de bestaande achtergrond van een veeleisende en veranderende samenleving. Het bestuur van de SDS heeft er alle vertrouwen in dat Regina Lamberts in dit proces het voortouw kan nemen. Lamberts verklaart in een interview in het nog te verschijnen zomernummer van het SDS-tijdschrift Down+Up dat zij 'met open vizier en zonder dogma's' aan het werk wil.