Gemeente Apeldoorn

Ondernemers ontdekken Microkrediet Gelderland

In het afgelopen half jaar hebben ruim 70 Gelderse ondernemers de weg gevonden naar het Microkrediet Gelderland. Een derde deel van de aanvragers vroeg dit krediet aan als steuntje in de rug voor hun bestaande onderneming. De anderen willen het krediet gebruiken om een bedrijf te starten.

De gemiddelde kredietbedrag van Microkrediet Gelderland bedraagt zo'n E 20.000. De aard van de bedrijven kent een grote variëteit: van pizzeria tot schoonmaakbedrijf tot ICT onderneming. De aanvragers zijn vaak mannen met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De Stadsbank Apeldoorn heeft in de afgelopen twee maanden aan zeven bedrijven een Microkrediet Gelderland verstrekt, waarvan vijf startende ondernemers. Het hoogste toegekende krediet is E 35.000 en het laagste E 6.000.

Microkrediet Gelderland is speciaal bedoeld voor startende ondernemers en bedrijven die maximaal vijf jaar bestaan. Starters kunnen met het krediet hun bedrijfsidee realiseren. Jonge bedrijven kunnen het gebruiken om tijdelijke cashflowproblemen op te vangen, een doorstart te maken of om hun bedrijf uit te breiden. Bijzonder aan Microkrediet Gelderland is de combinatie met coaching en begeleiding door het project IkStartSmart©. Dit is om de slagingskans van het bedrijf nog eens extra te vergroten.

Microkrediet Gelderland bestaat sinds november 2009. Het is een gezamenlijk initiatief van de provincie Gelderland, de stadsbanken van de gemeenten Apeldoorn en Arnhem, de gemeente Nijmegen en het project IkStartSmart©. Deze partijen stellen geld en kennis beschikbaar aan Gelderse ondernemers om zo de regionale economie een impuls te geven.

Meer informatie
De uitvoering van Microkrediet Gelderland is in handen van de stadsbanken van Apeldoorn en Arnhem en het bedrijvenloket van de Gemeente Nijmegen. Kijk op www.microkredietgelderland.nl voor meer informatie en contactgegevens.



---- --