Ingezonden persbericht


()


Hilversum, 10-05-2010

OPIUMOPOEROL.AVRO.NL VANDAAG ONLINE
Het digitale platform om Oerol 2010 compleet mee te beleven

De AVRO reist van 11 tot en met 20 juni af naar Terschelling om live verslag uit te brengen van de 29e editie van het Oerol Festival. Naast Opium TV en Opium Radio is het festival ook mee te beleven via het digitale platform opiumopoerol.avro.nl. In aanloop naar Oerol geeft de website ware cultuurliefhebbers alvast een voorproefje van het festival met uiteenlopende videobijdragen van onder andere AVRO-presentator Hans Smit en repetitiemateriaal van theatermakers.

Surfend over dit 'online eiland' kunnen websitebezoekers het Oerol Festival vanaf iedere plek bijwonen via video's, radioreportages en live 'tweets' van theatermakers en festivalbezoekers. Opiumopoerol.avro.nl is een platform voor én door Oerol-liefhebbers. De AVRO roept alle Oerol-fans op om hun filmpje te posten. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is de link van het YouTube-filmpje naar oerol@avro.nl te sturen en de AVRO plaatst ze op opiumopoerol.avro.nl. Opiumopoerol.avro.nl wordt daarmee niet alleen dé plek om voor te proeven, maar zeker ook na te genieten van het festival.

De AVRO is officieel mediapartner van het Oerol Festival. Het 'online eiland' van de AVRO is daarom ook via een link op de website www.oerol.nl te verkennen.

---