De Griekse tragedie: wie betaalt de crisis


Actualiteitencollege door Eelke de Jong

NIJMEGEN, 20100504 -- Het Soeterbeeck Programma en VOX van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren een actualiteitencollege door prof.dr. Eelke de Jong over de oorzaken en gevolgen van de Griekse kredietcrisis. Het college vindt plaats op maandag 10 mei 2010 van 12.45 - 13.45 uur in de hal van het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1. www.ru.nl/sp/grieksetragedie

Na IJsland en Dubai dreigt nu ook Griekenland ten onder te gaan aan de kredietcrisis. Het land wordt al jaren geteisterd door rellen, corruptie en politieke instabiliteit. Nu blijkt ook nog dat het overheidstekort in het geniep tot recordhoogte is opgejaagd. Een faillissement dreigt. De Griekse regering belooft keiharde bezuinigingen die de gewone burger hard zullen treffen. De andere landen van de Europese Unie komen slechts met grote tegenzin te hulp. De Griekse tragedie stelt de onderlinge Europese solidariteit dan ook hevig op de proef. En wat kan de EU doen om soortgelijke debacles in de toekomst te vermijden? Na de column geeft econoom Eelke de Jong tekst en uitleg.

Prof.dr. Eelke de Jong is hoogleraar Internationale economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Drs. Elianne Keulemans, hoofd van het Soeterbeeck Programma, is de gespreksleider.

Gratis deelname. Inschrijven is niet nodig. www.ru.nl/sp/grieksetragedie





Soeterbeeck Programma