Ingezonden persbericht


Geachte journalist / filmcriticus,

--------------------------------------------⤨⤨

Graag nodigen wij u uit voor de landelijke persvoorstelling van

AFTERSCHOOL

- Coming of age in tijden van YouTube en Ritalin -

een film van Antonio Campos.

--------------------------------------------

De première van Afterschool is op 27 mei.

De persvoorstelling vindt plaats op maandag 10 mei in Rialto, om 13.00 uur.

Van deze film zijn helaas geen screeners beschikbaar.

Met vriendelijke groet,⤨⤨

Joop Verdenius

De Filmfreak Distributie

--------------------------------------------⤨⤨

Volg ons ook op www.twitter.com/DeFilmfreak & Facebook

NB: Onze releases en persvoorstellingen staan niet vermeld op de NVF-lijsten. Deze lijsten bevatten slechts informatie van NVF-leden.

--------------------------------------------

AFTERSCHOOL

een film van Antonio Campos

Un Certain Regard, Festival de Cannes 2008

--------------------------------------------

Afterschool draait vanaf donderdag 27 mei in Kriterion (Amsterdam), Plaza Futura (Eindhoven), Louis Hartlooper (Utrecht) en Images (Groningen) (o.v.b.).

Robert studeert aan een elite-kostschool in de buurt van New York, volgens zijn ouders de beste voorbereiding op een succesvolle maatschappelijke carrière. Robert en zijn medeleerlingen spenderen hun tijd echter vooral aan internet, drugs, geweld en seks. De emotionele leegte wordt bestreden met psychotherapie of medicijnen. Per ongeluk filmt Robert de dood van twee populaire en ogenschijnlijk ideale tweelingzusjes, een gebeurtenis die een grote schok teweegbrengt op de school. Na een gesprek met de schoolpsycholoog besluit Robert een herdenkingsvideo te maken. Tijdens interviews met mede-leerlingen, leerkrachten en ouders, treft hij overal hypocrisie, verraad en manipulatie aan.

Regisseur Antonio Campos (1983) gebruikt de microkosmos van een kostschool - waar hij ooit zelf studeerde - als uitgangspunt voor subtiele observaties van het vervreemdende effect dat de nieuwe media op jonge mensen hebben. De hunkering naar echt contact in deze razendsnelle samenleving wordt mooi invoelbaar gemaakt door de sublieme jonge cast en de eigentijdse vorm.

--------------------------------------------

Afterschool werd in september 2009 uitgebreid besproken als 'Film of the Month' in Sight & Sound. Lees het artikel hier

--------------------------------------------

Toen Antonio Campos 'Afterschool' in 2008 uitbracht was hij amper 25, maar maakte hij al 12 jaar filmpjes. Zijn eerste volwaardige korte film maakte hij toen hij 17 was. Met zijn drie eerste korte films won hij verscheidene korte prijzen onder andere in Cannes. Dat leverde hem een Cannes Residence op in 2006. Dat verblijf gebruikte hij om het script van 'Afterschool' te schrijven. Deze film ging vervolgens in premiere tijdens Un Certain Regard in 2008. Samen met Sean Durkin en Josh Mond richtte hij Borderline Films op. Momenteel werkt Dos Campos als producent aan twee projecten: 'Marthy May Marcy Marlene' (geselecteerd voor Sundance Screenwriters Lab 2010) en 'Two Gates Of Sleep'.

--------------------------------------------

Verenigde Staten / 2008 / 107 minuten / 35 mm / Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

--------------------------------------------