Ingezonden persbericht


Middelburg, 3 mei 2010

Persbericht

Racoon op Giro concert in Middelburg

Hoe sluit je de Giro nu beter af dan met een knalfeest op de Middelburgse Markt? Op maandag 10 mei kan men na de finish van de derde etappe van de Giro d'Italia tot in de late uurtjes genieten van vele bekende artiesten.

's Middags kunnen de jongste bezoekers vanaf 14:00 uur uit hun dak gaan op muziek van de Kleppetband. En 's avonds brengen de Ligabue tribute band, Bettie Serveert en de Zeeuwse trots Racoon de Middelburgse Markt in extase.

De Ligabue tribute band start om 18:30 uur. De zanger van het origineel (Luciano Ligabue) is in Italië van een vergelijkbare status als Marco Borsato in Nederland. Om 20:00 uur neemt de Nederlandse rockband Bettie Serveert het stokje over. Bettie Serveert heeft inmiddels haar naam gevestigd in binnen- en buitenland. De populaire Zeeuwse band Racoon sluit vanaf 21:30 uur de avond af. De toegang is gratis.

In de meivakantie is Middelburg ondergedompeld in Italiaanse sferen: hapjes en drankjes, Venetiaanse gondels, opera, straattheater. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei waan je je op het Middelburgse Damplein in het echte Italië. Italiaanse live-muziek, Venetiaanse gondels in het Dok, theatrale acts, figuranten en oude Vespa's en Fiat's geven het plein een Italiaans gezicht. Er worden gezellige terrassen uitgestald en er is een Italiaanse markt.

Kijk voor het volledige programma op www.giromiddelburg.nl