Gemeente Meerssen


Persbericht van dinsdag 4 mei 2010

Start fase 2 herinrichting Stationsomgeving Meerssen

De eerste fase van de herinrichting van de stationsomgeving in Meerssen nadert zijn voltooiing. Tijdens de eerste is het Stationsplein onder handen genomen. Fase twee gaat binnenkort van start. Tijdens deze fase worden de wegen ten noorden van de spoorwegovergang (bij het station) aangepast, waardoor ze aansluiten op het nieuwe Stationsplein. Daarnaast worden enkele bochten veranderd, waardoor minder overlast ontstaat voor grotere voertuigen.

De werkzaamheden starten op maandag 10 mei 2010 en nemen ongeveer een maand in beslag. Tijdens de werkzaamheden zijn de wegvakken tussen de Montfortlaan, het begin van de 30 km/u zone in de Stationstraat en de spoorwegovergang afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de spoorwegovergang zelf is afgesloten. Fietsers en voetgangers hebben tijdens vrije doorgang (ook over de spoorwegovergang).

Halers en brengers kunnen tijdens fase 2 het station bereiken via de parkeerplaats aan de zuidzijde van het station of via de nieuwe zoen-en-zoef-zone aan de voorzijde (noordzijde) van het station (bereikbaar via de Proost de Beaufortstraat).

Fase 3 - Reconstructie kruising Parallelweg - Stationstraat Tijdens fase 3 wordt het kruispunt Parallelweg - Stationstraat (zuidzijde spoorwegovergang) gereconstrueerd. De voorrangsituatie wordt omgedraaid en het kruispunt krijgt verkeerslichten. De parkeerplaats aan de zuidzijde van het station wordt aangesloten op het kruispunt. De werkzaamheden van fase 3 starten naar verwachting op maandag 7 juni 2010 en nemen ongeveer een maand in beslag nemen. Tijdens deze werkzaamheden is de volledige kruising afgesloten en is ook het parkeerterrein niet beschikbaar. Ook in deze fase is de spoorwegovergang afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers hebben ook dan vrije doorgang.

Overlast
De werkzaamheden zullen enige overlast met zich meebrengen voor de omwonenden.Zo kan het zijn dat woningen tijdelijk niet bereikbaar zijn met de auto. Daarnaast is er mogelijk overlast als gevolg van stof, geluid en trillingen. De aannemer en de gemeente proberen de overlast tot een minimum te beperken.

Doel herinrichting
Doel van de herinrichting van de stationsomgeving is het Stationsplein verder geschikt maken voor de functie als overstapstation van bus naar trein en omgekeerd. Daarnaast wordt de veiligheid en doorstroming van het verkeer bij de kruising Stationsplein - Parallelweg - Stationstraat en spoorwegovergang verbeterd.