Gemeente Beek


Eikenprocessierups (EPR)

Beek spuit preventief tegen eikenprocessierups met biologisch middel

Â

Met de overlast van de eikenprocessierups (EPR) van voorgaande jaren nog vers in het geheugen, breekt weer een nieuw groeiseizoen aan voor de flora en fauna. Het zal dus niet lang meer duren voordat de EPR weer van zich laat horen. Om de overlast van de rups zoveel mogelijk te beperken, zal omstreeks 10 mei preventief worden gespoten met het biologische bestrijdingsmiddel Xentari. Om de overlast te beperken zal de bestrijding tussen 19.00 en 7.00 worden uitgevoerd, m.u.v. de locaties waar uitsluitend overdag gewerkt kan worden. De werkzaamheden kunnen enige geluidsoverlast veroorzaken.

Â

De bespuiting zal worden uitgevoerd op alle zomereiken binnen de bebouwde kom, ook op particuliere percelen, mits vermelding heeft plaatsgevonden in het gemeentelijk âorderboek bespuiting EPRâ. Voor aanmelding kunt u contact opnemen met het gemeentelijk meldpunt, EPR@gemeentebeek.nl of via tel. 046-4389222. Bedrijven kunnen tegen aangepast tarief meeliften met de gemeentelijke bespuiting/ bestrijding. Voor aanmelding kunt u contact opnemen met de firma Rooden bv te Meerssen tel. 043-3644238 of info@roodenbv.nl.

Â

De bestrijding van de EPR in de periode eind mei-juli zal geschieden d.m.v. branden. Gestreefd wordt om binnen een werkdag na het ontvangen van de melding de bestrijding uit te voeren.

Â

U kunt elders op deze website terecht voor aanvullende informatie over o.a. de bestrijdingslocaties, plan van aanpak bestrijding EPR, orderboek, contactpersonenlijst en verwijzingen naar overige instanties.

Â