Gemeente Utrecht

10 mei start groot onderhoud wegen in Utrecht

Op maandag 10 mei start de gemeente Utrecht met de asfaltering van vier veel gebruikte wegen in de stad. Het asfalt van deze wegen is toe aan vervanging. Het gaat om een deel van de Sartreweg (Tuindorp), een gedeelte van de Oudenoord (Pijlsweerd), een stuk van de Beneluxlaan (Kanaleneiland) en het kruispunt Socrateslaan-Rijnlaan (Hoograven). Het verkeer wordt omgeleid. Weggebruikers dienen vanwege de omleidingen rekening te houden met langere reistijden. Deze werkzaamheden starten nadat de wielerronde Giro d'Italia Utrecht is gepasseerd en zijn klaar voor de start van de bouw van de fly-over aan het 24 Oktoberplein, laatste kwartaal 2010. Direct omwonenden en ondernemers zijn geïnformeerd en de gemeente heeft de werkzaamheden en omleidingen met hulpdiensten en openbaarvervoerbedrijven en Rijkswaterstaat afgestemd.

Sartreweg
De werkzaamheden aan de Sartreweg starten op maandag 10 mei en duren tot eind juli 2010. Het gaat om het gedeelte tussen het Kardinaal Alfrinkplein en de Berekuil, dat tijdens deze periode afgesloten is. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de A27/A28. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Kardinaal de Jongweg en de Biltstraat. De gemeente plaatst omleidingsborden. Het oude asfalt wordt verwijderd. Vervolgens wordt een nieuwe fundering aangebracht en wordt de weg voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De indeling en belijning van de weg blijft ongewijzigd.

Oudenoord
De gemeente Utrecht werkt aan de Oudenoord vanaf maandag 10 mei tot eind september. Het gaat om het gedeelte tussen de David van Mollemstraat en het spoorviaduct (rijrichting stad uit). Dit gedeelte is tijdens die periode afgesloten voor al het verkeer. Autoverkeer wordt omgeleid via de David van Mollemstraat en de Talmalaan. Het oude asfalt wordt verwijderd, waarna een nieuwe fundering wordt aangebracht. De weg wordt vervolgens voorzien van een nieuwe laag asfalt. De uiteindelijke indeling en belijning komt er hetzelfde uit te zien als de westkant van de Oudenoord.

Beneluxlaan
Op maandag 10 mei start de tweede fase van de asfalteringswerkzaamheden aan de Beneluxlaan. Deze duren tot en met vrijdag 18 juni. Tijdens deze periode is de rijrichting vanaf het 5 Meiplein tot aan het 24 Oktoberplein afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Deze werkzaamheden sluiten aan bij de geplande aanleg van de fly-over aan het 24 Oktoberplein. De werkzaamheden in de rijrichting vanaf de Van Heuven Goedhartlaan naar het 5 Meiplein zijn afgerond.

Kruispunt Socrateslaan-Rijnlaan
Vanwege asfalteringswerkzaamheden op het kruispunt Socrateslaan-Rijnlaan is van maandag 10 mei tot en met donderdag 20 mei de Rijnlaan vanaf huisnummer 253 en 244 richting Socrateslaan afgesloten. Op de Socrateslaan is één rijstrook richting het Europaplein afgezet. Het verkeer op de Rijnlaan wordt omgeleid via de Balijelaan, Europalaan en Beneluxlaan. Fietsers en voetgangers kunnen van maandag 10 mei tot en met maandag 14 juni de Socrateslaan niet oversteken ter hoogte van de Rijnlaan. Ook is het fietspad deze periode niet bereikbaar tussen de Socratesbrug en de Rijnlaan. Vanwege de slechte kwaliteit van het asfalt en het grotendeels ontbreken van de fundering wordt de rijweg verbeterd.