Ingezonden persbericht


Driekamerappartementen en woningen voor stichting Odion

Eerste bewoners van project Oeverlanden krijgen de sleutel

De eerste bewoners van project Oeverlanden in Purmerend krijgen vanaf dinsdag 18 mei aanstaande de sleutel van hun nieuwe appartement. Het project Oeverlanden aan de Where omvat 58 woningen: 43 sociale huurwoningen (42 driekamerappartementen en 1 tweekamerappartement) en 15 woningen (tweekamerappartementen) speciaal bedoeld voor bewoners van de stichting Odion, die mensen met een beperking ondersteunt en begeleidt.

Wooncompagnie heeft op deze bijzondere locatie aan het water, in samenwerking met de Linden Groep, 43 sociale huurwoningen gerealiseerd, die vooral zijn bestemd voor alleenstaanden en kleinere huishoudens. Bovendien bevinden zich op de eerste en tweede verdieping van het gebouw 15 appartementen ten behoeve van de stichting Odion. Deze stichting ondersteunt volwassenen en kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking, zodat ze een zo'n gewoon mogelijk leven kunnen leiden. Voor dit doel ontwikkelt Odion passende woonvormen, zoals in het project Oeverlanden.

Ruimte voor dagbesteding en restaurant
Naast de aangepaste woningen realiseert de stichting in het gebouw, op de begane grond, een ruimte voor dagbesteding en een restaurant. Deze ruimten, waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd, worden binnenkort in gebruik genomen.

Twee langgerekte pakhuizen
De Where, dat van oudsher een verbinding vormt van de Beemster en de Purmer en jarenlang een overwegend industrieel karakter had, is nu ingericht als woongebied. Bij het ontwerp van project Oeverlanden heeft bureau Dick van Gameren Architecten uit Amsterdam ervoor gekozen die bedrijfsmatige uitstraling deels in ere te houden. De Oeverlanden heeft het aanzien van twee langgerekte pakhuizen, weliswaar met een heel eigentijdse materialisering.

Visuele doorkijkjes zorgen voor ruimtelijk effect
De Linden Groep uit Amsterdam is verantwoordelijk voor de ruimtelijke ontwikkeling van het complete gebied, dat wordt gekenmerkt door rust en ruimte. Zo zijn er zijn de nodige visuele zichtlijnen gecreëerd, die voor een zeer ruimtelijk effect zorgen. Het project Oeverlanden staat haaks op de Where en beëindigt het gebied in ruimtelijke zin. De appartementen hebben stuk voor stuk een bijzonder uitzicht: over de stad, de nieuwe Oeverlanden en de Where. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. Aannemer van het project is HSB-Bouw uit Volendam.