Ingezonden persbericht


Bijna veertig procent van hardware risicovol voor veiligheid bedrijfsnetwerk

Ondanks risico's eenderde minder netwerkapparaten met beveiligingskwetsbaarheid

Barneveld, 10 mei 2010 - 38 procent van de netwerkelementen in het bedrijfsnetwerk vertoont beveiligingskwetsbaarheden. Dit brengt grote risico's voor de veiligheid van bedrijfsnetwerken met zich mee. Het aantal netwerkelementen met bekende beveiligingskwetsbaarheden is vorig jaar overigens wel van 73 procent naar 38 procent gedaald. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit het Network Barometer Report 2010.

Het Network Barometer Report 2010 is gebaseerd op gegevens van 235 Technology Lifecycle Management Assessments (TLM), uitgevoerd bij organisaties van verschillende omvang en in diverse sectoren, wereldwijd verdeeld over vijf continenten. Het rapport bundelt de aandachtspunten voor netwerkoptimalisatie.

Het Network Barometer Report 2010 constateert een gemiddelde van 40,7 configuratiefouten per netwerkelement. Dit komt neer op veertig kansen op uitval van een element als gevolg van een aanval op de beveiliging of door een menselijke fout. Configuratiefouten kunnen leiden tot uitval en het blootstellen van netwerken aan potentiële risico's. De gevolgen kunnen aanzienlijk zijn voor de productiviteit van een organisatie.

Volgens het Network Barometer Report 2010 hebben bedrijfsnetwerken nog steeds te kampen met security-, configuratie- en 'end-of-life'-issues die de gehele bedrijfsefficiëntie nadelig beïnvloeden. De evolutie van het internet, in het bijzonder op het gebied van cloud computing, suggereert dat ondernemingen hun IT-omgeving kunnen evolueren om zo voordeel te halen uit deze ontwikkelingen. De voordelen van cloud computing zijn goedkopere applicaties, minder benodigde opslagcapaciteit en minder ingewikkelde support. Of een bedrijfsnetwerk hiervoor een adequaat platform kan bieden, hangt echter af van de staat van het netwerk.

Dimension Data ontwikkelde in 2008 de Technology Lifecycle Management Assessment. Organisaties kunnen met deze dienst de IT-hardware op hun netwerk in kaart brengen en fundamentele problemen aanpakken op het gebied van beveiliging, van configuratie en van hardware die aan het einde van zijn levenscyclus zit. Gewapend met deze informatie zijn organisaties in staat een gefundeerde beslissing te nemen over hun netwerkbehoeften en deze te laten aansluiten op bijvoorbeeld cloud computing-ontwikkelingen.

"Geen twee netwerken zijn hetzelfde. Wel is elk netwerk de ruggengraat van een organisatie. Een geoptimaliseerd netwerk garandeert een soepele bedrijfsvoering en connectiviteit, en biedt een krachtig platform voor het inspelen op de voordelen van cloud computing", zegt Rich Schofield, Business Development Manager Global Network Integration bij Dimension Data. "Effectief netwerk-life cycle-beheer is essentieel om de stap naar virtualisatie makkelijker te maken. Elk onderdeel van een netwerk dat is gevirtualiseerd, betekent een potentieel probleem op het gebied van applicatiedoorstroming. Daarnaast betekent de efficiëntie die de cloud met zich meebrengt, een grotere druk op data- en opslagnetwerken. Bedrijven moeten hun netwerken goed plannen, beheren en op een optimaal niveau laten draaien. Alleen dan profiteren ze van de Return on Investment (ROI) die virtualisatie belooft."

Voor meer informatie over Dimensiona Data en het downloaden van het Network Barometer Report 2010: www.dimensiondata.com/networkbarometer.

####

Over Dimension Data

Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en -oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen, ondersteunen en beheren. Het bedrijf combineert expertise in technologieën voor netwerken, convergente communicatie, beveiliging, datacenters, storage, Microsoft en contactcenters met vaardigheden op het gebied van consultancy, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.

Over het Network Barometer Report 2010

Het Network Barometer Report 2010 van Dimension Data geeft een indicatie van de status van netwerken wereldwijd. Het Report verzamelt gegevens van 235 Technology Lifecycle Management Assessments (TLM) die Dimension Data bij organisaties van verschillende omvang en in diverse sectoren in 2009 wereldwijd uitvoerde. Het rapport beoordeelt in hoeverre netwerken klaar zijn om de bedrijfsvoering te ondersteunen. Het rapport doet dit op basis van de analyse van veiligheidsproblemen, end-of-life-status en configuratieafwijkingen van best practice-netwerkelementen.

Over het Technology Lifecycle Management Assessment

De Technology Lifecycle Management (TLM) Assessment is een analyse van de IT-infrastructuur. Deze dienst van Dimension Data ontdekt, inventariseert en analyseert netwerkelementen. De TLM identificeert problemen op het gebied van basisconfiguratie, end-of-life en beveiliging, waardoor Dimension Data ze proactief kan oplossen.