Persbericht

Adobe presenteert eLearning Suite 2 en Captivate 5

Innovatieve eLearning-oplossing nu ook beschikbaar voor Mac OS

Amsterdam, 10 mei 2010 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) introduceert Adobe® eLearning Suite 2. Dit is de nieuwste versie van de geïntegreerde oplossing van Adobe waarmee gebruikers eenvoudig eLearning-content kunnen creëren, analyseren en onderhouden. De suite is naast Windows nu ook compatibel met Mac OS. De software biedt professionals, docenten en trainers verschillende mogelijkheden om hun creatieve ideeën om te zetten in dynamische eLearning-materialen die met multimedia en interactiviteit de aandacht trekken en vasthouden van cursisten en studenten. eLearning Suite 2 bevat onder andere Adobe Captivate® 5 en daarnaast ook Adobe Flash® Professional CS5, Adobe Dreamweaver® CS5, Adobe Photoshop® CS5 Extended, Adobe Acrobat® 9 Pro, Adobe Presenter 7 en Adobe Soundbooth® CS5.

"Onderwijsinstellingen staan onder enorme druk om snel en efficiënt krachtige content aan te bieden", zegt Naresh Gupta, senior vice president, Print en Publishing bij Adobe. "eLearning Suite 2 is een grote stap voorwaarts op het gebied van eLearning content-creatie. De geïntegreerde tool-set biedt ontwikkelaars van eLearning content de mogelijkheid om krachtige mediarijke ervaringen te creëren, zonder dat er tijd verloren gaat aan het programmeren."

Adobe eLearning Suite 2 verhoogt de productiviteit met slimme aggregatiemogelijkheden in Adobe Captivate 5, specifieke eLearning-uitbreidingen in Dreamweaver en Flash en nieuwe workflows die het proces van authoring tot asset-creatie in goede banen leiden. Iemand die een cursus ontwikkelt kan nu bijvoorbeeld Adobe Photoshop CS5 (PSD)-bestanden toevoegen als objecten in een Adobe Captivate-project en de afbeeldingen met één druk op de knop vernieuwen. Het is niet meer nodig om de afbeeldingen opnieuw in te voegen of op te slaan. Vergelijkbare workflows zijn mogelijk met overige componenten uit de eLearning Suite, zoals Adobe Captivate, Soundbooth en Flash.

Introductie Captivate 5
Adobe Captivate is een toonaangevende, snelle oplossing voor het ontwikkelen van demo's, applicatiesimulaties en scenario's, zonder dat hiervoor kennis vereist is van programmeren of dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Versie 5, die nu ook beschikbaar is voor Mac OS, biedt enkele mooie nieuwe features die gebruikers in staat stellen om complexe taken sneller uit te voeren, zoals het versneld importeren binnen Microsoft PowerPoint. De nieuwe interface laat gebruikers ook eenvoudiger en sneller materialen creëren en aanpassen door de ondersteuning van gepersonaliseerde workspaces en de mogelijkheid om meerdere documenten gelijktijdig aan te passen. De Properties Inspector tools zorgen daarnaast voor tijdsbesparing doordat auteurs objecten in minder stappen kunnen aanpassen. Bovendien kunnen eLearning professionals profiteren van de uitgebreide asset-bibliotheek en de aanpasbare widgets gebruiken om snel tabellen te creëren en grafieken te ontwerpen. Andere belangrijke uitbreidi ngen betreffen de ondersteuning van animatie-effecten, de mogelijkheid om video's te importeren in populaire formaten (AVI, MOV, FLV en MPEG) en video's te synchroniseren tussen verschillende slides.

Adobe Captivate 5-klanten kunnen materialen uploaden, uitwisselen en reviewen voor een betere samenwerking. Ook kunnen zij de scores van leerlingen volgen en rapporteren door zich te registreren voor Adobe's online productiviteitssoftware Acrobat.com (afzonderlijk beschikbaar). Daarnaast is er een nieuwe widget beschikbaar waarmee docenten kunnen communiceren via Twitter en online Q&A's en groepsdiscussies kunnen faciliteren.

Om het proces van het onderhouden van content te vereenvoudigen, introduceert Captivate 5 Object Style editing waarmee projectveranderingen eenvoudig kunnen worden doorgevoerd. Op deze manier kunnen content-ontwikkelaars eenvoudig de look-and-feel van knoppen, tekst, beelden en andere elementen definiëren en aanpassen. eLearning professionals kunnen ook master slides creëren met vaste thema's en stijlen voor tekst, vormen en grafieken. Dit versnelt het authoring-proces, zodat men zich kan richten op de content in plaats van de opmaak terwijl de look-and-feel van de presentaties van de organisatie gewaarborgd blijft. Zodra eLearning-materiaal gepubliceerd is, kunnen trainers en docenten de belangrijkste prestatie-indexen volgen en rapporteren via Acrobat.com of hun eigen webserver.

eLearning bijeenkomst Nederland
De Adobe eLearning Suite is onderdeel van de nieuwe instellingslicentie voor het onderwijs in Nederland. Op woensdag 19 mei 2010 organiseert Adobe Systems Benelux in Amsterdam een bijeenkomst voor onderwijsinstellingen in samenwerking met Surfdiensten, SLBdiensten en UNI learning. Tijdens deze bijeenkomst licht Adobe de nieuwe eLearning Suite toe en komen verschillende praktijkcases aan bod. Bezoek voor meer informatie of registratie: http://events.adobe.co.uk/cgi-bin/event.cgi?country=nl&eventid=9705

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe eLearning Suite 2 en Adobe Captivate 5 zijn naar verwachting in juni beschikbaar via geautoriseerde resellers van Adobe en de Adobe Store op: https://store2.adobe.com/cfusion/store/html/index.cfm?store=OLS-NL& . Klanten kunnen per direct een pre-order plaatsen voor Adobe eLearning Suite 2 en Captivate 5. De adviesverkoopprijs van de Suite bedraagt 1.899 euro exclusief BTW en een upgrade is beschikbaar vanaf 649 euro exclusief BTW. De adviesverkoopprijs voor Adobe Captivate 5 is 699 euro exclusief BTW en een upgrade is beschikbaar vanaf 299 euro exclusief BTW. Voor beide producten zijn tevens tarieven beschikbaar voor educatieve instellingen.

eLearning Suite 2 en Captivate 5 zijn beide compatible met Mac OS X v10.5.7 of v10.6, Microsoft® Windows® XP met Service Pack 2 (Service Pack 3 wordt aanbevolen), Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate of Enterprise met Service Pack 1 of Windows 7 (gecertificeerd voor 32-bit Windows XP, Windows Vista en Windows 7). De Mac OS-versie van eLearning Suite 2 bevat geen Adobe Presenter.