Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Voorspel de verkiezingsuitslag met NUpoll.nl

Amsterdam, 10 mei 2010 - NU.nl lanceert op www.nupoll.nl een speciale website rondom de aankomende verkiezingen. Op de website kunnen bezoekers van NU.nl hun voorspelling doen over de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen. De gezamenlijke voorspellingen van de NU-lezers zullen een constant wisselend en actueel beeld laten zien van de verhoudingen tussen de partijen.

Figuren & Trends
De website geeft via overzichtelijke infographics inzicht in de laatste inschatting van de zetelverdeling volgens het NU.nl publiek. Daarnaast krijg je een duidelijk overzicht van het verloop van de peiling, de trends per politieke partij en de winnaars en verliezers. Op basis van actuele ontwikkelingen tijdens de campagneperiode kunnen deelnemers aan NUpoll.nl hun inschattingen wijzigen, waardoor trends zichtbaar worden gemaakt.

Wedstrijd
De NUpoll is naast een peiling ook een wedstrijd tussen alle deelnemers waaraan gratis kan worden deelgenomen. De deelnemer die de uitslag van de verkiezingen het meest accuraat weet in te schatten, wint een Apple iPad.

"We voegen via deze lezersvoorspellingen een mooie dimensie toe aan alle peilingen die er momenteel al worden gehouden", zo meent Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl. "Het zal een mooi en zeer actueel beeld geven van wat Nederland denkt hoe de verkiezingen zullen verlopen."




Ingezonden persbericht