Presentatie jaarverslag 2009 van FEDERAUTO

10/05/2010 15:05

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Deze voormiddag, 10 mei 2010, vond de voorstelling van het jaarverslag 2009 van FEDERAUTO, de Belgische Confederatie van de Autohandel en -reparatie en van de aanverwante Sectoren, plaats in Brussels Expo.

Tijdens deze presentatie werden de meest recente socioeconomische sectorcijfers voorgesteld. Het jaarverslag 2009 geeft onder meer een inzicht op de impact van de economische crisis op de autosector en aanverwante sectoren.

Het jaarverslag 2009 van FEDERAUTO, de speech van Luc Missante, secretaris generaal van FEDERAUTO,met de belangrijkste cijfers en de presentatie over duurzaam mobiliteitsbeleid van de toekomst kan u hier downloaden:

http://www.fileserver-urban-communication.be/FEDERAUTO/NL/

Naast het jaarverslag ging FEDERAUTO tijdens deze bijeenkomst in op het thema duurzaam mobiliteitsbeleid van de toekomst. FEDERAUTO heeft een aantal intiatieven genomen met het oog op een duurzame economische ontwikkeling. Zo werd eind 2009 de werkgroep FEDERAUTO Electric Mobility Group opgericht. Deze werkgroep heeft tot doel de ontwikkeling, distributie en promotie van elektrische auto's te stimuleren. Dit wil het in de eerste plaats doen door de Belgische overheid en het bedrijfsleven bewust te maken dat elektrische mobiliteit de hoeksteen wordt voor een duurzame toekomstgerichte mobiliteit.

FEDERAUTO doet een aantal concrete aanbevelingen met betrekking tot duurzame ontwikkeling in de sectoren die zij vertegenwoordigt. Zo zullen o.a. de standpunten van FEDERAUTO op het gebied van ecofiscaliteit, voorstellen voor energievoorziening in 2030 en de uitdagingen voor elektrisch wegvervoer worden geformuleerd.

Deze persconferentie vond plaats in het kader van de 15e editie van AutoTechnica, de tweejaarlijkse Benelux-vakbeurs voor de autoprofessional, die georganiseerd wordt door FEDERAUTO. Op maandag 10 mei opent de beurs zijn deuren om 13u. Uiteraard kan u nog steeds een bezoek brengen aan de beurs die plaats vindt tot en met 12 mei in Brussels Expo. Meer info: www.autotechnica.be

Voor meer informatie; contacteer Philippe Decrock - studiedienst FEDERAUTO

Tel: 0479 36 24 94

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel