Ingezonden persbericht


10-05-2010

PERSBERICHT van Partij voor Mens en Spirit, Heel Nederland en Partij Voor Gerechtigheid

NEDERLANDSE DEMOCRATIE VERTOOND VERONTRUSTENDE TEKORTEN

Bovenstaande nieuwe partijen hebben zeer verontrustende ervaringen opgedaan tijdens het voldoen aan alle procedures ten behoeve van het meedoen aan de verkiezingen. Zij hebben een gesprek met Minister Hirsch Ballin aangevraagd en bieden bijgaande rapportage aan over de kafkaiaanse toestanden rondom het verwerven van de ondersteuningsverklaringen ten behoeve van de verkiezingen en nog een aantal andere zaken die aandacht verdienen.

Zij willen met de Minister in gesprek over de volgende zaken:
* Tegenwerking, weigering en zelfs bedreiging van indieners van steunverklaringen en het vaak onzorgvuldig omgaan met privacygegevens, evenals het niet neutraal zijn van gemeentemedewerkers in functie.
* Ontmoedigingsbeleid onder meer door lange wachttijden voor het laten ondertekenen en stempelen door de gemeente. Soms buitensporig lang, in de orde van 1,5 uur tot de volgende dag terugkomen. Ook waren de loketten weinig open.
* In Limburg: beïnvloeding maar ook dreigementen door ambtenaren in de trant van dat inwoners anders geen leven meer in de desbetreffende gemeente zouden hebben. Een loketambtenaar die weigerde te ondertekenen omdat het een andere partij dan PVV betrof.
· Een chaos door onduidelijke richtlijnen en ambtenaren die het niet weten.
· Weigering door het CPB om onze programma's door te rekenen, zolang we volgens de peilingen (nota bene van particuliere bedrijven) niet een zetel hebben gehaald.
· Een omissie in de wetgeving, waardoor een (media)bedrijf een partij kan opzetten en via radio en TV volgt en promoot.
· Daarnaast heeft Partij voor de Gerechtigheid niet mee kunnen doen aan de verkiezingen door foutief handelen van de Kamer van Koophandel.
* Nieuwe partijen zijn niet automatisch opgenomen in de door de overheid betaalde StemWijzer, men dient deze partijen eerst aan te vinken. Trots op Nederland, ook een nieuwe partij, is wel automatisch aangevinkt.

Dat dit soort zaken mogelijk zijn in een democratisch land als Nederland verontrust ons zeer. Daarom dringen wij met klem aan op een persoonlijk gesprek met de Minister en wij dringen aan op maatregelen.

Wij willen daarnaast ook benadrukken dat wij met een aantal gemeenten ook hele goede ervaringen hebben gehad.




Ingezonden persbericht