Technische Universiteit Delft
Studium Generale: Ethiek op je bord
door M&C
Een kijkje in de keuken van de voedselethiek
11 mei 2010 | 20:15 uur
plaats: Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft
door Franck Meijboom
Aan tafel, tijdens het eten denk je waarschijnlijk niet direct aan
ethiek. Eerder of het lekker is, of gaar of gezond. Toch heeft ethiek
alles te maken met eten. De productie en consumptie van onze voeding
roept vragen op over hoe we horen om te gaan met andere mensen, dieren,
de natuur en verschillen in morele opvatting. Een kijkje in de keuken
van de voedselethiek.
Dr. Franck Meijboom is universitair docent en onderzoekscoördinator
bij het Ethiek Instituut, Universiteit Utrecht en tevens universitair
docent Ethiek aan de faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht.
Tevens is hij secretaris van de European Society for Agricultural en
Food Ethics (EurSafe).
Toegang gratis
Meer informatie: www.sg.tudelft.nl
Â