Technische Universiteit Delft

Studium Generale: Ethiek op je bord

door M&C

Een kijkje in de keuken van de voedselethiek

11 mei 2010 | 20:15 uur
plaats: Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft

door Franck Meijboom

Aan tafel, tijdens het eten denk je waarschijnlijk niet direct aan ethiek. Eerder of het lekker is, of gaar of gezond. Toch heeft ethiek alles te maken met eten. De productie en consumptie van onze voeding roept vragen op over hoe we horen om te gaan met andere mensen, dieren, de natuur en verschillen in morele opvatting. Een kijkje in de keuken van de voedselethiek.

Dr. Franck Meijboom is universitair docent en onderzoekscoördinator bij het Ethiek Instituut, Universiteit Utrecht en tevens universitair docent Ethiek aan de faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht. Tevens is hij secretaris van de European Society for Agricultural en Food Ethics (EurSafe).

Toegang gratis

Meer informatie: www.sg.tudelft.nl

Â