Gratis workshops voor innovatieve ondernemers

23/04/2010 09:47

Agentschap NL

Hoe werkt de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk?

NL Innovatie organiseert dit jaar door het hele land voorlichtingsworkshops over de werking van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Deze gratis workshops zijn bestemd voor ondernemers die voor het eerst een WBSO-aanvraag willen indienen of hun aanvraag willen verbeteren. Aanmelden voor deze workshops kan via www.agentschapnl.nl/wbso.

De WBSO is een fiscale stimuleringsregeling, waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten voor research & development compenseert. Deze regeling wordt namens de overheid uitgevoerd door NL Innovatie.

De workshops worden gegeven door WBSO-adviseurs van NL Innovatie. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. hoe kan de WBSO uw R? projecten helpen en wat moet u doen om in aanmerking te komen voor deze regeling? Ook de belangrijkste voorwaarden van de WBSO, de manier van beoordelen van de aanvraag en hoe het financiële voordeel is te verrekenen, komen aan bod.

Tevens worden voorbeeldprojecten behandeld en vragen beantwoordt, ook over andere stimuleringsmaatregelingen van NL Innovatie.

Van Leeuwarden tot Middelburg

De workshops worden door het hele land gegeven van mei t/m juni en van september t/m november. Ze vinden plaats in de vestigingen van Syntens (een landelijk netwerk van innovatieadviseurs) in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Lelystad, Meppel, Middelburg, Nieuwegein, Roermond en Rotterdam. Het exacte overzicht en data zijn te vinden op de website van de WBSO. Het aantal plaatsen is beperkt, per onderneming is er ruimte voor persoon.

De eerstvolgende bijeenkomst vindt op 11 mei van 13.30 uur tot 16.00 uur plaats in het kantoor van Syntens aan de De Ruyterkade in Amsterdam.

NL Innovatie

NL Innovatie is een divisie van Agentschap NL, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Agentschap NL is half januari ontstaan uit een krachtenbundeling van EVD, Octrooicentrum Nederland en SenterNovem.





http://www.agentschapnl.nl/wbso