Gemeente Lochem


Provinciale Staten houden hoorzitting over rondweg N348 Zutphen-Eefde

Op dinsdag 11 mei houden Provinciale Staten (PS), de volksvertegenwoordiging van de provincie Gelderland, een hoorzitting over de rondweg N348 Zutphen-Eefde. Gedeputeerde Staten hebben het concept-inpassingsplan (een provinciaal bestemmingsplan) inmiddels ter vaststelling aan PS gestuurd.

Tijdens de hoorzitting op 11 mei kunnen insprekers nogmaals hun zienswijze op het N348-inpassingsplan toelichten aan de leden van de statencommissies Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu (RWM) en Mobiliteit en Economische Zaken (MEZ). Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging. De hoorzitting vindt plaats in De Roskam in Gorssel en duurt van 19.30 tot ca. 22.00 uur. Wie geen zienswijze heeft ingediend maar op 11 mei ook wil inspreken, kan zich tot donderdag 6 mei 12.00 uur aanmelden bij de heer Willie Peters, secretaris van de commissie MEZ (026 - 359 85 40, w.peters@prv.gelderland.nl). Deze insprekers krijgen hiermee echter niet alsnog rechten m.b.t. beroep na het besluit van Provinciale Staten.

Vervolg
De statencommissies bespreken het concept-inpassingsplan en de resultaten van de hoorzitting in een gecombineerde vergadering op woensdag 19 mei om 14.00 uur in het provinciehuis. Als Provinciale Staten vervolgens op woensdag 2 juni het inpassingsplan vaststellen, worden alle definitieve documenten nogmaals zes weken ter inzage gelegd.

Over de N348
De rondweg N348 Zutphen-Eefde moet een aantal grote verkeersproblemen oplossen in Zutphen-Noord en Eefde. Bewoners hebben daar veel last van de files en opstoppingen die dagelijks op de N348 staan. Met name in de bebouwde kom van Eefde en rond de Van der Capellenlaan is de verkeersoverlast groot. Bovendien is bedrijventerrein De Mars slecht bereikbaar voor vrachtverkeer en hulpdiensten. Om deze problemen op te lossen, heeft het provinciebestuur een nieuw tracé voor de weg ontwikkeld dat om Zutphen-Noord en Eefde heen loopt en De Mars twee nieuwe ontsluitingen biedt (in noordelijke en in oostelijke richting).

Inspraak bewoners
Tijdens de zogeheten zienswijzenprocedure in december en januari lagen de plannen voor de rondweg N348 Zutphen-Eefde zes weken ter inzage. In die periode kon iedereen officieel zijn mening (zienswijze) geven over onder meer het inpassingsplan en het milieueffectrapport. Dit heeft in totaal 130 reacties opgeleverd, de meeste afkomstig van bewoners. Tot grote wijzigingen in het tracé heeft het niet geleid. In een zogenoemde zienswijzennota heeft de provincie op elke zienswijze een beargumenteerd antwoord gegeven. Een concept-versie van deze nota is vanaf deze week te vinden via www.gelderland.nl/n348; indieners van een zienswijze krijgen de nota thuisgestuurd.

Meer informatie
www.gelderland.nl/n348