Sint Franciscus Gasthuis
* Mei »

* 03 mei 2010

Vele activiteiten tijdens Dag van de Beroerte

Op dinsdag 11 mei 2010 organiseert het Sint Franciscus Gasthuis voor de vijfde keer de Europese Dag van de Beroerte. Patiënten en bezoekers krijgen op deze dag informatie over het herkennen en voorkomen van een beroerte en zijn welkom om deel te nemen aan verschillende activiteiten.

Activiteiten

Tijdens de Dag van de Beroerte wordt aandacht geschonken aan het herkennen en voorkomen van een beroerte. Door middel van activiteiten, zoals steppen voor volwassenen, wordt op een ludieke manier getoond hoe belangrijk beweging en voeding zijn bij het voorkomen van beroertes.

Screening

Naast informatie over hoe een beroerte is te voorkomen, kunnen bezoekers zich laten screenen op de risicofactoren van een beroerte. De screening bestaat uit het bepalen van onder andere gewicht, lengte, bloeddruk, Body Mass Index (BMI) en glucosegehalte in het bloed. Bij hoge waarden wordt de screening afgesloten met een uitgebreide cholesteroltest.

Informatiestands

In de Centrale Hal van het ziekenhuis staan van 10.00 tot 16.00 uur diverse informatiestands van bijvoorbeeld de Diabetesvereniging en de Nederlandse Hartstichting.
Vanuit het Sint Franciscus Gasthuis werken de Rook-Stop-Poli en de polikliniek Diëtetiek mee.

Europese Dag van de Beroerte

Op initiatief van de Europese organisatie SAFE, Stroke Association for Europe, is in 2005 de eerste Europese Dag van de Beroerte georganiseerd.
Het Sint Franciscus Gasthuis werkt al die jaren aan dit initiatief mee.

De toegang voor de Dag van de Beroerte is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden via www.sfg.nl/dagvandeberoerte.