Provincie Overijssel


* Geluidsschermen in Rijssen klaar

Geluidsschermen in Rijssen klaar

10 mei 2010

Dinsdag 11 mei om 15.00 uur verrichten gedeputeerde Theo Rietkerk, wethouder Ben Wolterink van de gemeente Rijssen-Holten en de directeur van ProRail regio Noord-Oost, Cees de Vries, de laatste handeling bij de bouw van de geluidsschermen langs de spoorlijn in Rijssen.

Met het sluiten van de laatste vluchtdeur, nabij de Spoorslag, wordt de bouw van de schermen symbolisch afgesloten.

Spoorweglawaai

In opdracht van de provincie Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten heeft ProRail door aannemer Temmink infra & Milieu BV in Rijssen twee geluidsschermen laten bouwen. Deze schermen moeten de bewoners van achterliggende woningen beschermen tegen te veel spoorweglawaai. Eén van de schermen loopt vanaf de overweg in de Roelf Bosmastraat in westelijke richting en heeft een lengte van 500 meter. Het andere scherm begint aan de oostkant van het station in Rijssen en loopt bijna tot aan de Reggesingel. Dit scherm heeft een lengte van circa 600 meter. Het is de bedoeling dat dit scherm te zijner tijd nog wordt verlengd in oostelijke richting. Het scherm zal dan doorlopen tot ongeveer 60 meter voorbij de Reggesingel. Deze verlenging vindt plaats in combinatie met de werkzaamheden voor de aanleg van de spoortunnel in de Reggesingel.

Gezamenlijk project

De twee gerealiseerde schermen in Rijssen maken onderdeel uit van het NaNOV-project. Dit is een gezamenlijk geluidsaneringsproject van provincie Overijssel en de gemeenten langs de spoorlijn Deventer
-Oldenzaal. Dit project is opgezet na het niet doorgaan van de Noord-Oostelijke Verbinding tussen de Betuweroute en Hengelo. In het kader van het NaNOV-project worden in negen steden en dorpen langs genoemde spoorlijn geluidsschermen gebouwd met een totale lengte van ruim 18 kilometer.