Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht, 11-05-2010

Woninginbraak getuigen gezocht

HARMELEN - De politie zoekt getuigen van een inbraak in een woning aan de Leidsestraatweg. De inbraak is gepleegd op vrijdag 7 mei, rond 20.00 uur. De eigenaar van de woning hoorde rond dit tijdstip gerommel. Toen zij ging kijken zag zij een voor haar onbekende man in de achtertuin staan. De man ging er vervolgens vandoor in een auto die hij kennelijk op de oprit geparkeerd had.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen die de man en/of de auto gezien hebben. De man is ongeveer 25 jaar oud, blanke huidskleur (geen snor of baard), donker half lang haar (plukkerig kapsel), rond de 1.65 cm lang en normaal postuur. Hij had opvallend lichtblauwe ogen en droeg een rode jas en spijkerbroek.

Heeft u informatie over deze man of het voertuig, neem dan contact op met het politiewijkteam Woerden/Harmelen via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Jongen onder tractor

BREUKELEN Een jongen kwam op maandag 10 mei onder een tractor terecht en raakte gewond aan zijn been.

Rond 10.45 uur fietste een 12-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn naast een even oude jongen uit Maarssen over het fietspad van de Straatweg, komende uit de richting van Maarssen. Op dat moment was een 26-jarige man uit Rheden daar op een tractor de berm aan het maaien, hij reed in de richting van Maarssen. Gezien de grootte van de tractor gingen de jongens achter elkaar fietsen. De Rhedenaar zag hen aankomen en bracht zijn tractor nagenoeg tot stilstand. Bij het passeren van de tractor heeft de jongen uit Maarssen vermoedelijk het voorwiel van de tractor geraakt, verloor zijn evenwicht en viel. Vervolgens reed de tractor met zijn achterwiel over het been van de jongen.

Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Een passerende vrouw was in afwachting van de hulpdiensten bij het slachtoffer gebleven, maar zij was nadat die waren gearriveerd al weg voordat agenten haar gegevens konden noteren. De agenten komen nog graag in contact met haar. Zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

10% te hard

LOENEN AAN DE VECHT Bij een snelheidscontrole bleek op maandag 10 mei dat ongeveer 10% van het verkeer te hard reed. Eén automobilist reed maar liefst 80% te hard.

De politie controleerde van 15.00 uur tot 16.35 uur op de Rijksstraatweg. In die tijd passeerden 1515 bestuurders de radar, 158 daarvan hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u. De topper reed 108 km/u. Alle overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Rijbewijs kwijt

BREUKELEN Een automobilist moest in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 mei zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 01.50 uur zagen agenten dat een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 vanaf Amsterdam in de richting van Utrecht reed. De agenten gingen achter de auto aan en klokten de bestuurder, een 37-jarige man uit Oosterhout (NB), ter hoogte van Breukelen op (al gecorrigeerd) 145 km/u. Daar geldt een maximumsnelheid van 90 km/u. De Oosterhouter werd aan de kant gezet, moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.