Openbaar Ministerie

OM eist werkstraffen voor aanranden en mishandelen van twee vrouwen in trein

7 mei 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft vandaag werkstraffen geëist tegen drie mannen die ervan worden verdacht dat zij op 30 april 2009 twee vrouwen hebben aangerand en mishandeld in een trein. Het gaat om drie mannen (25, 24 en 22 jaar) uit Spijkenisse.

De officier van justitie eiste tegen de 24-jarige verdachte de hoogste straf (150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken) omdat hij ervan wordt verdacht dat hij een van de twee slachtoffers een klap heeft gegeven. De twee andere verdachten uit Spijkenisse hoorden een werkstraf van 80 uur en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf tegen zich eisen.

Treinreis naar Den Haag

De twee vrouwen waren op weg naar huis nadat zij in Amsterdam Koninginnedag hadden gevierd. In de trein van de hoofdstad naar Den Haag werden zij door een groep van zeven mannen belaagd. De vrouwen werden betast en lieten de groep mannen weten hier niet van gediend te zijn. Toen zij ergens anders wilden gaan zitten, werden zij volgens de officier van justitie door de verdachten tegengehouden en kregen de vrouwen hierbij klappen in onder meer hun gezicht. Hierbij liepen de vrouwen verwondingen op en raakte een van de twee door een klap bewusteloos.

Diverse getuigen zagen de aanranding en de mishandeling en alarmeerden de politie. Nadat de politie was gealarmeerd werd de trein stil gezet en wezen de getuigen zeven mannen aan die betrokken zijn geweest bij de aanranding en mishandeling. Van deze zeven personen stonden er vandaag drie terecht. Twee minderjarige verdachten moeten in Rotterdam voor de kinderrechter verschijnen en de zaak tegen twee andere verdachten is geseponeerd.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.