Openbaar Ministerie

OM eist 18 jaar voor moord op Pletterijkade in Den Haag

10 mei 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie heeft vandaag een gevangenisstraf van 18 jaar geëist tegen een 41-jarige man uit Delft. De man wordt ervan verdacht dat hij op 8 november 2009 net na middernacht een 22-jarige man op de Pletterijkade in Den Haag heeft doodgeschoten. Het slachtoffer is door meerdere kogels geraakt en overleed ter plaatse. Daarnaast wordt de Delftenaar ook verdacht van poging moord op de vriend van het 22-jarige slachtoffer.

Verdachte snel in beeld

De regionale recherche start direct een groot tactisch onderzoek en de technische recherche start met een uitgebreid forensisch sporenonderzoek. Dankzij meerdere getuigenverklaringen komt de recherche al vrij snel de 41-jarige verdachte op het spoor.

Volgens getuigen was er die avond onenigheid tussen de verdachte en het slachtoffer. Het 22-jarige slachtoffer komt later die avond samen met een vriend weer naar het café waar de verdachte verblijft. Daar zoekt hij via het raam contact met de verdachte. Volgens de officier van justitie gaat de verdachte vervolgens samen met twee vrienden naar buiten, loopt hij achter de twee mannen aan en roept hij hen terug. Hij is boos en schreeuwt en heeft een geladen pistool bij zich. De verdachte pakt zijn pistool en schiet meerdere malen op de 22-jarige man.

Schietpartij op straat

Het slachtoffer staat ten tijde van de schietpartij aan de voorkant van een auto en weet nog naar de zijkant te komen. Daar zakt hij in elkaar en wordt hij volgens getuigen nogmaals beschoten door de verdachte. Meerdere mensen zijn getuige van de schietpartij op straat. Vermoedelijk heeft de verdachte ook nog geschoten op de vriend van het slachtoffer, die hard wegrende. Hij blijft ongedeerd. De verdachte ontkent te hebben geschoten.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.