Gemeente Ede

Nieuwsberichten

maandag, 10 mei 2010

Gemeente vordert levering grond Kernhem

Door: afdeling Communicatie

Gemeente Ede vordert de medewerking van projectontwikkelaar Megahome aan de levering van 27½ ha. grond in Kernhem aan de gemeente Ede. De levering maakt onderdeel uit van de afspraken die de gemeente heeft gemaakt in een overeenkomst van koop en verkoop met drie projectontwikkelaars: Van Campen Bouw/ Zelhem B.V., Rotij Grondontwikkeling Midden Nederland B.V. en Megahome.nl Grond B.V.. De beide andere ontwikkelaars willen de grond wél aan de gemeente leveren.

De gemeente Ede en de drie ontwikkelaars hebben een overeenkomst afgesloten waar in staat dat de drie partijen de grond aan de gemeente Ede zullen leveren binnen 3 maanden nadat het bestemmingsplan voor dit gedeelte van Kernhem onherroepelijk geworden is.

Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk: op 21 januari 2009 wees de Raad van State de laatste bezwaren tegen de nieuwbouwplannen in het westelijke deel van Kernhem af. Inmiddels heeft de gemeente ook al de eerste uitwerkingsplannen voor Kernhem vastgesteld.

De overdracht van de grond was gepland in februari 2010. Van Campen en Rotij zijn bereid om aan de overdracht van de grond mee te werken. Megahome weigert mee te werken aan de overdracht van de grond aan de gemeente. Omdat de drie ontwikkelaars gezamenlijk goedkeuring moeten geven aan de levering, kan de overdracht geen doorgang vinden. Daarom stapt de gemeente naar de rechter om de levering van de grond te vorderen.