Rochdale


13 april 2010
Complex Den Burgstraat in Nieuwendam-Noord wordt opgeknapt

Rochdale start in april met onderhoudswerkzaamheden aan het complex Den Burgstraat in Nieuwendam-Noord. Het gaat om het vervangen van de entrees inclusief de brievenbussen, vernieuwen van loggias, schilderen van de trappenhuizen en de buitenkant van het complex en het aanbrengen van nieuw tegelwerk in de trappenhuizen.

Per portiek duren de werkzaamheden naar verwachting vier weken. Er zijn 22 portieken. In totaal duren de werkzaamheden circa zes maanden. Verwacht wordt in oktober alles te kunnen afronden.

Bewonerscommissie
De lijst met werkzaamheden is mede tot stand gekomen in overleg met de bewonerscommissie naar aanleiding van klachten over vocht in de woning. Daarom wordt extra aandacht besteed aan isolatie en ventilatie in onder andere de loggias. Woningstichting Rochdale hoopt hiermee dat een groot deel van de klachten ten aanzien van leefbaarheid, veiligheid en vochtproblemen worden opgelost.

Tuinen
Ook de inrichting van de tuinen wordt meegenomen. Om er een ontmoetingsruimte van te maken en vandalisme te helpen voorkomen zal de inrichting d.m.v. een participatietraject met huurders worden opgesteld door Sociaal Beheer van Rochdale. In het verleden is er al een plan gemaakt door bewoners en het Woonatelier. Er wordt gekeken of deze nog actueel zijn en wat er nog aangepast moet worden.

o-o-o