Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.35 uur

Utrecht, 11-05-2010

Bromfietser gewond

IJSSELSTEIN Een bromfietser raakte op maandagochtend 10 mei gewond bij een aanrijding met een politieauto.

Rond 10.45 uur reed een 31-jarige agent in een opvallende politieauto over de Jan van der Heijdenweg. Hij stopte voor de haaientanden van de kruising met de Beneluxweg. De agent zag van links een bromfietser, een 69-jarige man uit Nieuwegein, naderen. De bromfietser had zijn richtingaanwijzer naar rechts uit en de agent ging er dus vanuit dat de bromfietser rechtsaf de Jan van der Heijdenweg in zou rijden. Daarop trok de agent op en reed de kruising op. De bromfietser bleek echter niet rechtsaf te willen slaan, maar reed rechtdoor. Hij botste tegen de politieauto en kwam ten val. De Nieuwegeiner werd onder andere met een wond aan zijn knie naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Hij mocht het ziekenhuis na behandeling verlaten.

Straatroof

NIEUWEGEIN Een jongeman werd op maandagavond 10 mei onder andere van zijn portemonnee beroofd.

Rond 23.00 uur reed een 19-jarige jongeman uit Nieuwegein met zijn snorfiets vanuit Vianen over de brug naar Nieuwegein. Op het moment dat hij vanaf de Lekbrug de Lekboulevard opreed, zag hij twee jongens lopen. Het tweetal hield hem tegen, waarbij hij met zijn snorfiets ten val kwam. Hij werd door het tweetal bedreigd en moest onder nadere zijn portemonnee afgeven. Daarna ging het tweetal er te voet vandoor in de richting van de Benedenmonde.

Signalementen


1) Lichtgetinte jongen, ± 17 jaar en hij droeg een zwarte jas en een donkere spijkerbroek;


2) Lichtgetinte jongen, ± 17 jaar en hij droeg een zwarte jas, donkere spijkerbroek en had een capuchon op.

Het slachtoffer zag ten tijde van de beroving een oudere man met een klein grijs hondje lopen. De politie komt graag in contact met deze en eventueel andere getuigen. Aan hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Auto over de kop

NIEUWEGEIN Na een aanrijding met een brandweerauto met zwaailicht en sirene ging op maandag 10 mei een auto over de kop. De bestuurder is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 13.40 uur reed een 34-jarige bestuurder van een brandweerwagen met zwaailicht en sirene vanuit de brandweerpost de Nevelgaarde op en vervolgens de kruising met de Batauweg. Over de Batauweg reed een 19-jarige automobilist uit IJsselstein in de richting van de Weg naar de Poort. De auto van de IJsselsteiner werd aan de rechterachterzijde door de brandweerauto aangereden, waardoor de auto over de kop sloeg en op de kop tot stilstand kwam. De IJsselsteiner werd door de brandweer uit zijn auto geknipt en werd per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht. Daar is hij ter observatie opgenomen.