Sint Franciscus Gasthuis
* Mei »

* 11 mei 2010

Handencentrum geopend voor hand- en polsaandoeningen

Sinds kort kunnen patiënten met hand- en polsaandoeningen terecht bij het Handencentrum SFG Rotterdam van het Sint Franciscus Gasthuis. Een multidisciplinair behandelteam van specialisten onderzoekt het probleem en stelt een advies ter behandeling voor. Patiënten kunnen terecht voor allerlei hand- en polsaandoeningen zoals verwondingen, infecties, tumoren, zenuwbeklemmingen, gewrichtsslijtage, reumatische ziekten en aangeboren afwijkingen.

Behandelprogramma

Voorheen konden patiënten met hand- en polsaandoeningen ook al terecht in het Sint Franciscus Gasthuis. Het grote voordeel van deze multidisciplinaire samenwerking is echter dat de patiënt op basis van een vragenlijst wordt doorverwezen naar de specialist (neurochirurg, neuroloog, orthopedisch chirurg, plastisch chirurg, reumatoloog, revalidatiearts of traumachirurg) uit het behandelteam die de betreffende aandoening het beste kan beoordelen en behandelen. Specialistische zorg staat uiteraard voorop; bij complexe problemen wordt de patiënt besproken in een multidisciplinair spreekuur.

Efficiënt en deskundig

Een aandoening aan de hand of pols geeft al snel een forse beperking in het dagelijks functioneren. Het is dus van belang dat een patiënt efficiënt en deskundig wordt geholpen. Het Handencentrum SFG Rotterdam biedt de uitkomst. Patiënten kunnen snel terecht, nadat de vragenlijst is ingevuld en is verwerkt. De multidisciplinaire aanpak voorkomt dat de patiënt verkeerd wordt doorverwezen en uiteindelijk nogmaals moet terugkomen bij een andere specialist.

Kijk voor meer informatie op www.sfg.nl/handencentrum