Graag uw aandacht: productiestart voor de Audi A1 11/05/2010 10:31

PR Newswire

BRUSSEL, België en INGOLSTADT, Duitsland, May 11, 2010 /PRNewswire/ --
- Feestelijke plechtigheid met de Belgische erste minister Yves Leterme


- Voor de eerste premium-auto in het segment compacte auto's begint de serieproductie vandaag op de Audi-locatie in Brussel


- Autobouwer plant jaarproductie van 100.000 Audi A1

Graag uw aandacht voor de volgende grote Audi: samen met de Belgische eerste minister Yves Leterme en Charles Picqué, minister-voorzitter van de Brusselse hoofdstedelijke Regering, hebben de voorzitter van het bestuur van Volkswagen AG en voorzitter van de raad van commissarissen bij Audi, prof. dr. Martin Winterkorn,alsmede de voorzitter van het Audi-bestuur Rupert Stadler vandaag het officiële startschot voor de productie van de Audi A1 gegeven. Bij een feestelijke plechtigheid op de locatie in Brussel presenteerde de onderneming het nieuwe Audi-model, dat in de toekomst in de Belgische hoofdstad van de band gaat lopen.

De productiestart van de A1 en de investering van EUR 300 miljoen in de Audi-standplaats Brussel zijn een duidelijk teken voor de auto-industrie in Europa: wij kunnen hier goed concurreren en de auto is en blijft een sterke motor voor groei en innovatie", aldus prof. dr. Martin Winterkorn in zijn begroetingsspeach voor hoge gasten uit politiek en bedrijfsleven.

"De A1 is voor onze onderneming een belangrijke mijlpaal," verklaart de voorzitter van het bestuur van AUDI AG, Rupert Stadler: "Enerzijds betreden wij daarmee onbekend gebied en presenteren de eerste premium-automobiel in het segment kleine wagens. Anderzijds zal het nieuwe model er in hoge mate aan bijdragen dat wij in 2010 ons record van 1 miljoen verkochte auto's opnieuw bereiken en daarmee onze succesvolle koers voortzetten." Zo rekent de onderneming gemiddeld op een jaarlijks productievolume van 100.000 Audi A1, kondigt Stadler aan. In het startjaar 2010 beoogt men in eerste instantie 50.000 auto's van deze modellenreeks te bouwen. In 2011 zullen er dan 80.000 A1 worden gebouwd.

Met de hoge investeringen in de locatie biedt de autobouwer de voorwaarden om bij Audi Brussels in de toekomst in twee ploegen ca. 500 auto's per dag te bouwen en zo de dynamische groei van het merk op lange termijn voort te zetten. Vernieuwde fabricagezones, moderne
productie-installaties en ergonomische werkplekken - dat alles kregen de genodigden bij de productiestart in de fabriek in Brussel te zien. Naast de directie en de raad van beheer van AUDI BRUSSELS S.A./N.V. stonden onder meer vertegenwoordigers van de onderneming, de ondernemingsraad en de vakbonden alsmede leden van het Europees Parlement op de lijst van genodigden.

"Met de productie van de A1 neemt Audi Brussels binnen de onderneming een zware verantwoordelijkheid op zich - dat is een uitdaging én een kans," benadrukt dr. Werner Widuckel. De voorzitter van de raad van beheer van Audi Brussels en personeelschef van AUDI AG sprak zijn overtuiging uit dat de locatie optimaal voorbereid is. De onderneming heeft niet alleen in de infrastructuur geïnvesteerd maar tevens haar medewerkers voor de komende taak geschoold. Zo werden de nieuwe arbeidsprocessen bij Audi Brussels de afgelopen maanden intensief getraind, zodat de nieuwe Audi A1 vanaf de productiestart aan de hoge kwaliteitscriteria van het merk met de Vier Ringen voldoet.

De fabriek in de gemeente Vorst is in 1949 opgericht. Sinds AUDI AG in 2007 de managementverantwoording voor de fabriek heeft overgenomen, wordt daar de Audi A3 Sportback geassembleerd. Tot eind 2009 liep er bovendien de VW Polo van de band. Bij Audi Brussels werken momenteel ca. 2.200 mensen.

Foto's van het evenement zijn vanaf 18.00 uur beschikbaar op http://www.audi-mediaservices.com/Produktionsstart A1

Het Audi concern heeft in het jaar 2009 zo'n 950.000 auto's
van het merk Audi verkocht. De onderneming behaalde bij een omzet van EUR 29,8 miljard een inkomen vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van EUR 1,6 miljard. Audi produceert op de locaties Ingolstadt, Neckarsulm, Györ (Hongarije), Changchun (China) en Brussel (België). Eind 2007 startte de CKD-productie van de Audi A6 en begin oktober 2008 die van de Audi A4 in Aurangabad in India. De onderneming is op meer dan 100 markten op de hele wereld actief. 100 procent dochters van AUDI AG zijn onder meer AUDI HUNGARIA MOTOR Kft, Automobili Lamborghini Holding S.p.A. (Sant'Agata Bolognese/Italië) en quattro GmbH (Neckarsulm). Audi heeft momenteel wereldwijd zo'n 58.000 medewerkers, daarvan 45.400 in Duitsland. Om de "voorsprong door techniek" duurzaam te garanderen, plant het merk met de vier ringen van 2010 t/m 2012 investeringen van in totaal EUR 5,5 miljard, voornamelijk in nieuwe producten. Tegen 2015 wil Audi het aantal modellen tot 42 uitbreiden.

Audi neemt al geruime tijd op talrijke niveaus haar
maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus - in de zin van een leefbare toekomst voor toekomstige generaties. Milieubescherming, behoud van grondstoffen, internationaal concurrentievermogen en een op de toekomst gericht personeelsbeleid vormen daarom de zakelijke basis voor het duurzame succes van Audi. Het milieupolitieke engagement van AUDI AG komt ook tot uiting in de onlangs opgerichte Audi Stiftung für Umwelt (Audi Milieustichting).

Communicatie Audi Brussels
Christine Germain
Telefoon: +32(0)2-348-22-91
E-mail: christine.germain@audi.de
http://www.audi-mediaservices.com/startofproduction_A1

Communicatie locaties AUDI AG
Joachim Cordshagen
Telefoon: +49(0)841-89-36340
E-mail: joachim.cordshagen@audi.de
Communicatie Audi Brussels, Christine Germain, Telefoon: +32(0)2-348-22-91, E-mail: christine.germain@audi.de; Communicatie locaties AUDI AG, Joachim Cordshagen, Telefoon: +49(0)841-89-36340, E-mail: joachim.cordshagen@audi.de






-