Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 11-05-2010

Rijbewijs kwijt

BUNSCHOTEN- Op maandagavond raakte een man zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed. Omstreeks 21.30 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden over de Amersfoortseweg. De 19-jarige automobilist uit Bunschoten werd geklokt op 150 kilometer per uur. De man kreeg een stopteken en zijn rijbewijs werd vervolgens ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Heling

BAARN De politie heeft maandagmiddag 10 mei een 20-jarige inwoner van Baarn aangehouden voor heling van een gestolen fiets.

Rond 13.35 uur zagen surveillerende agenten bij het station een fiets staan waarvan het slot geforceerd was. Na controle van het framenummer bleek dat de fiets in december 2009 was gestolen in de gemeente Hilversum. De agenten besloten te posten op de fiets en zagen dat, korte tijd later, een man uit de trein stapte en met de fiets vertrok. De verdachte werd gevolgd en bij aankomst in zijn woning aangehouden. Hij verklaarde de fiets te hebben gekocht in Hilversum en deed afstand van het rijwiel. Tegen hem wordt proces-verbaal voor heling opgemaakt.

Autos met verf bespoten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie is op zoek naar personen die mogelijk getuige zijn geweest van vernieling van geparkeerde autos met verf.

Na ontvangst van meerdere (internet) aangiften blijkt dat er in de nacht van maandag 3 mei op dinsdag 4 mei meerdere geparkeerde autos zijn besmeurd op de Oosterzate, de Westerzate, de Hoornse Hop, de Zuiderzeelaan, de Bachlaan en de van Hogendorplaan. Inmiddels gaat het om zes voertuigen maar er wordt niet uitgesloten dat meer autobezitters slachtoffer zijn geworden van deze vandaal. Uit het onderzoek blijkt dat de graffiti, in enkele gevallen een hakenkruis, is aangebracht tussen 23.45 uur s avonds en 06.00 uur de volgende morgen.

De politie verzoekt eventuele getuigen of nog niet bekende slachtoffers van deze vernielingen contact op te nemen met de politie in Bunschoten-Spakenburg via het telefoonnummer 0900-8844. Mocht u anoniem informatie kwijt willen dan kan dat via het meldingsnummer 0800-7000.